Genel

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri ile uğraşan kişiler, özellikle tapu devrinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyor. Tapu devri nedir, Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte detaylar!Tapu alım ve satışları tapu müdürlüklerinde gerçekleşir

Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl olur, yapılır mı? Buna benzer soruların cevapları tapu devri gerçekleştirecek kişiler tarafından aranmaktadır. Tapu alım ve satışları tapu müdürlüklerinde gerçekleşir. Peki bu işlem nasıl yapılır? Aile bireyleri arasında tapu devri nasıl yapılır? İşte sorulan bu soruların yanıtları…

TAPU DEVRİ NEDİR?

Tapu devretme işlemine dair pek çok nokta merak edilmektedir. Mülk sahibinin değiştiğini kayıtlara geçmesi adına yapılan bir işlemdir. Alıcı ve satıcı ya da vekilleri, tapu devir işlemlerinde hazır bulunarak işlem tamamlanır. Bu şekilde ev satışı resmi olarak sona ermiş olur.

Gayrimenkul satışı örnek verirsek ev, yazlık ve arsa satışı sonrasında tapu devir teslim işlemi için Tapu Müdürlüğünün resmi web sitesinde tapu randevu kaydı oluşturulması gerekmektedir.

AİLE BİREYLERİ ARASINDA TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında bahsedilen tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamaktadır. Bildirilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplama yapılıyor. Kardeşler arasında satış yolu ile devir yapılmak isteniyor ise harcın devir eden ve devir alan kişiler arasında olmak üzere devir bedeli üzerinden binde 20 oranında bir ödeme yapılmalıdır.

TAPUSU OLMAYAN EV ALINIR MI?

Tapu bir taşınmazın var olduğu ve bu mülkün kimin üzerine olduğunu ortaya koyan bir belgedir. Eğer bir gayrimenkul satışının hukuki bir boyutunun olması ve resmi bir nitelik kazanması için, ortada bir tapunun olması gerekir böyle bir şart bulunmaktadır. Tapusuz gerçekleştirilen alım ve satışların da herhangi hukuki ve resmi bir geçerliliği bulunmamaktadır.

HİSSELİ TAPU AYIRMA NASIL OLUR?

Hisseli tapunun tek tapuya dönüştürülmesi işleminin gerçekleşmesi yasal düzenlemelere göre belirlenmiştir. Bu yollar şu şekilde sıralanabilir; taşınmazda hissesi bulunanların hepsi tüm hisselerini üçüncü kişiye satarak tapuda devir işlemine gidebilir. Bu şekilde yeni malik tek tapuya sahip olmuş olur. Taşınmazın hisseli sahipleri, kendi aralarında bulunan birine hisselerini satarak tapuda devir ederler ve bu şekilde bütün hisseleri satan olan hissedar bu taşınmazın tapu sahibi olur.

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?

Hisseli tapunun riskleri nelerdir?

Satış için tapuda hangi evraklar gerekir?