03 / 05 / 2024

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ekim ayının kaçında yatıyor?

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ekim ayının kaçında yatıyor?

Aile Destek ödemeleri ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ekim ayının kaçında yatıyor? Merakla sorulmaktadır. İşte detaylar!



AİLE DESTEK ÖDEMELERİ EKİM AYININ KAÇINDA YATIYOR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan aile destek programı hakkında şu açıklamayı yaptı; "Küresel ekonomik dalgalanmalardan ihtiyaç sahibi ailelerimizi koruyabilmek için desteklerimizi sunmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programıyla büyüyen ve gelişen Türkiye'nin refahını vatandaşlarımız ile paylaşmaya devam ediyoruz. Programımızdan daha fazla vatandaşımızın yararlanması için mevcut bütçemiz 15 milyar liraya 25 milyar lira ilave ederek programımızı büyütüyoruz.

Bu doğrultuda 450 ile 600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu bağlamda 1 ve 2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ek destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıyacaktır.”

AİLE DESTEK PARASI NEREDEN ALINIR?

Aile destek ödemesinin başvuruları, e-Devlet sistemi üzerinden ya da ikametgâh adresinin yani yaşanılan yere bağlı olan 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmaktadır. Başvuru sonucu olumlu sonuçlanırsa aile destek parası alınır.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuran kişi veya kişilerin;

  • Türk vatandaşı olmaması,
  • Mavi Kart sahibi olması
  • Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
  • 18 yaşından küçük olması gibi şartlara sahip olanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

AİLE DESTEK NE KADAR YATACAK?

Aylık gelire göre Aile Destek ödemesinin miktarı değişmektedir.

  • 450 TL ve altı 600
  • 450 TL üzeri ise 911,15 TL ve altı 550
  • 911,15 TL üzeri ise 1372,30 TL ve altı 500
  • 1372,30 TL üzeri ise 1833,45 TL'den az 450 şeklinde ödeme tutarları belirlenmiştir.

1 Dolar kaç TL alış? Dolar fiyatları nasıl?

Akaryakıt harcamalarınızdan korkmayın! Vakıfbank destek çıkıyor! Vakıfbank’tan dev kampanya!

Mutfak tüpü fiyatları güncellendi! Aygaz İpragaz Milangaz 12 kg tüp 15 Ekim 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön