22 / 07 / 2024

Aile destek ödemeleri ocak ayının kaçında yatıyor? Aile destek parası ne zaman yatacak 2023?

Aile destek ödemeleri ocak ayının kaçında yatıyor? Aile destek parası ne zaman yatacak 2023?

Aile destek ödemelerinin yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. İşte 2023 Aile destek ödemelerine dair detaylar!




Aile devlet ödemesinden faydalanan vatandaşlar, Sosyal yardım parası kaç TL oldu, ne kadar oldu sorularına yanıt arıyor. Gelir düzeylerine göre 850 ile 1250 TL arasında değişen tutarlarda hesaplara yatırılan destek ödemesi Ocak ayı tarihleri için gözler Bakanlıktan gelecek açıklamalara çevrildi.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİNE ZAM GELDİ Mİ?

Aile destek yardımı ödemelerinin, asgari ücret zammı sonrası artıp artmayacağı merak konusu oldu. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL-1250 TL olarak değiştirmişti.

Aile Destek Programı ödemelerinin 2023 yılında ne kadar olacağına dair de henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu hakkında resmi açıklama geldiğinde haberlerimizde yer vereceğiz.

OCAK 2023 AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN VE AYIN KAÇINDA YATACAK?

Aile Destek Ödemeleri 29 Aralık tarihinde hesaplara yatırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bilindiği gibi ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık Perşembe hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz” şeklinde konuşmuştu. Ancak Ocak ayına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet sistemi üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu yani oturan yerdeki 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilir.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERİYOR?

850-1.250 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay bir süre ile Aile Destek Programı ödemesi yapılacak. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona bulacak.

Ölüm veraseti ne demek? Veraset nedir nasıl yapılır?

Zorunlu trafik sigortası neleri kapsar? Zorunlu Trafik Sigortasının genel şartları nelerdir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön