28 / 08 / 2024

Aile Destek Ödemeleri uzatıldı. Hesaplara ne kadar geçecek?

Aile Destek Ödemeleri uzatıldı. Hesaplara ne kadar geçecek?

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara çok sayıda aile destek ödemesi veriliyor. Son olarak destek sürelerinde de uzatmaya gidilmişti. Peki hesaplara ne kadar geçecek?



Aile Bakanlığı tarafından ülke genelindeki çok sayıda vatandaşımıza aile destek ödemeleri altında destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 

Aile destek ödemelerinin son olarak uzatılması vatandaşlarımıza da ciddi bir sevince neden olmuştu. Peki vatandaşlarımızın hesabına bu süreçte ne kadar para geçecek. İşte detaylar... 

Aile Destek Programı, Temmuz ayında sona ermesi planlanan 12 aylık bir program olarak başlatılmıştı. Ancak, ödemelerin 2024 yıl sonuna kadar devam etmesine karar verildi. Aralık ayına kadar destekten yararlanan aileler düzenli olarak ödeme almaya devam edecek.

NE ZAMAN HESAPLARA YATIYOR

Aile Destek Ödemeleri, en son 9 Ağustos'ta hesaplara yatırıldı. Bakanlık, Ağustos ayında toplamda 3,8 milyar TL ödeme yaptıklarını açıkladı. Eylül ayı için ödemelerin 15 Eylül'e kadar vatandaşların hesaplarına aktarılması bekleniyor. Kesin tarih açıklandığında haberimiz güncellenecektir.

Ağustos ayında ailelere 3,8 milyar TL ödeme yapıldığı belirtilmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu ödemelerin 9 Ağustos'ta hesaplara yatırıldığını ve her ay düzenli destek verdiklerini vurgulamıştır. Destek ödemeleri, haneler ve çocuklar için farklı bileşenlerde yapılmaktadır:

Aile Destek Bileşeni: Yaklaşık 3,2 milyon hane için 2,9 milyar TL

Çocuk Destek Bileşeni: Yaklaşık 2,2 milyon hane ve 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon TL

BU KİŞİLER YARARLANAMIYOR

Destek ödemelerinden yararlanamayacak kişiler şunlardır:

Türk vatandaşı olmayanlar

Mavi Kart sahibi olanlar

Yerleşim adresi yurt dışında olanlar

18 yaşından küçükler

Hanesinde memur, noter, muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışına borçlanan kişiler bulunanlar.

HESAPLARA NE KADAR PARA GEÇİYOR

Aile Destek Ödemeleri, kişisel gelir durumuna göre değişiklik göstermektedir:

450 TL ve altı gelir: Aylık 1.250 TL

450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı gelir: Aylık 1.100 TL

911,15 TL üzeri – 1.372,30 TL ve altı gelir: Aylık 950 TL

1.372,30 TL üzeri – 5.667,37 TL’den az gelir: Aylık 850 TL

Aile Destek Programı, ihtiyaç sahibi ailelerin yaşam standartlarını artırmayı ve finansal destek sağlamayı hedeflemektedir. Programla ilgili gelişmeleri takip etmek için resmi duyuruları ve açıklamaları izlemekte fayda var.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön