17 / 07 / 2024

Aile Destek Ödemesinde resmen deprem! Gören ağladı

 Aile Destek Ödemesinde resmen deprem! Gören ağladı

Aile Destek ödemesinde temmuz depremi geldi. Gören vatandaşlar ağladı. Ancak dikkat çeken bir açıklama var.




Aile Destek ödemesi alan çok sayıda vatandaşımız bu parlalar az da olsa evlerinin mutfağına da alışveriş yapıyor biraz olsun aile bütçesini rahatlatıyordu. 
Aile destek ödemelerinin son olarak temmuz ayında ödenmesi ise vatandaşlarda büyük bir üzüntüye neden olmuştu. 
Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Aile destek ödemesinde resmen depremden sonra yeni bir fırsat açıklaması geldi. Mutlaka buna da bakın... 

2 YILDIR DAR GELİRLİ VATANDAŞA NEFES OLUYORDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pandemi döneminde başlatılan ve son iki yıldır dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak ödenen aile destek yardımları, Temmuz 2024 itibarıyla son buluyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Temmuz ayı ile birlikte bu ödemeler kesilecek.

TEMMUZ AYINDA SONLANDIRILDI

Temmuz ayında aile destek yardımlarının sonlandırılmasının yanı sıra, sosyal yardım ödemelerinde de artış gerçekleşti. Milyonlarca vatandaşın faydalandığı bu ödemeler, memur maaş katsayısı oranında %19,31 oranında arttırıldı. Bu artış, dar gelirli ailelerin maddi yükünü bir nebze hafifletmeyi amaçlıyor.
Aile destek paketi kapsamında son iki yıldır dar gelirli ailelere belirli şartlar doğrultusunda ödenen 850 TL ile 1250 TL arasındaki miktarlar, Temmuz 2024 itibarıyla son kez hesaplara yatacak. Ödemeler, 15 Temmuz itibarıyla PTT ve IBAN numaraları aracılığıyla yapılacak.

BAŞKA SEÇENEKLER DE VAR

Aile destek paketinin yanı sıra, çocuklu aileler için ek olarak çocuk destek bileşeni ödemeleri de gerçekleştirilecek. Bu ödemeler, ailelerin çocuklarının eğitim ve genel ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Temmuz 2024 itibarıyla aile yardımı ödemeleri son kez yapılacak ve çocuk destek bileşeni de bu tarihten sonra kesilecek.

Aile destek ödemelerinin sonlanması, ihtiyaç sahibi ailelerin tamamen desteksiz kalacağı anlamına gelmiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, farklı sosyal yardım programları ile ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor. Maddi yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar, diğer sosyal yardım ödemelerine başvurabilirler.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön