19 / 07 / 2024

Aile Destek Paketi kaç TL 2022? Aile Destek Paketi ne kadar yatacak?

Aile Destek Paketi kaç TL 2022? Aile Destek Paketi ne kadar yatacak?

Aile destek ödemelerinden yararlanacak olan kişiler ya da başvuru yapacak vatandaşlar, “Aile Destek Paketi ne kadar yatacak?” sorusunun yanıtını arıyor. İşte o detaylar!




AİLE DESTEK PAKETİ KAÇ TL?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre Aile Destek ödemeleri hesaplanmaktadır. Aylık gelire göre belirlenen Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik gösteriyor. Bu bağlamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına bakılarak ödeme tutarları şöyle:

  • 450 TL ve altı olanlar: 600 TL ödeme alıyor.
  • 450 TL üzerine 911,15 TL ödenirken ve altı olanlar: 550 TL ödeme alıyor.
  • 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 500 TL ödeme alıyor.
  • 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 450 TL ödeme alıyor.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

  • Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Doğalgaz yardımı almak isteyen kişiler 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak bu destek için başvuruda bulunabilir. E-Devlet sisteminin dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusunda bulunulabilir.

KASIM AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ!

2022 Kasım ayı için Aile Destek Paketi ödemeleri ile ilgili henüz resmi açıklama gelmedi.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımını başvuru yapan kişiler alabilir. Yeni başvuru dönemine girildiği zaman ev sahipleri ile kiracılar da doğalgaz desteğine faydalanabilir. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde doğalgaz desteği yardım ödemesi yapılacak.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR OLDU?

Doğal Gaz Tüketim Desteği 3 milyar Türk lirası bütçe ile yola çıkıldı ve bu destek hayata geçirildi. Mart ve nisan dönemini kapsayan ilk döneme ilişkin ödemeler yapılırken, 331 bini geçecek şekilde haneye toplamda 114,2 milyon lira destek verildi.

Adıma sosyal yardım var mı?

Asgari ücret komisyonu toplanıyor! İşte son detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön