05 / 05 / 2024

Aile destek parasını PTT'den nasıl alabilirim? Aile destek parası nereden alınır?

Aile destek parasını PTT'den nasıl alabilirim? Aile destek parası nereden alınır?

Aile Destek parasına dair vatandaşlar bazı konuların aydınlatılmasını istiyor. Bunun için de Aile Destek parasını PTT'den nasıl alabilirim? Aile destek parası nereden alınır? şeklinde sorular soruyorlar. İşte detaylar!



2022 AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Destek programı adı altında gerekli şartları karşılayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara 12 ay boyunca süreli ve düzenli olarak yardım edilmektedir. Bu desteklere dikkati çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı bağlamında hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3'ü yani; 1.833,45 liranın altında olması durumunda dahil olunan gelir aralığına göre, Başlangıçta 450 TL ve 650 TL olan ödeme verilirken bu tutar, 850 TL ve 1.250 TL' ye yükseltildi.

AİLE DESTEK PARASINI PTT’DEN NASIL ALABİLİRİM?

Aile Destek parasını PTT’den nasıl alabilirim? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Aile destek parası, Aile Destek Programı başvuruları adı altında, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu, yani yaşanılan il veya ilçenin 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilir.

AİLE DESTEK PARASINI KİMLER ALIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahiplerini küresel ekonomik hareketlilikten etkilenmemeleri için tüm gayretleri ile koruyacaklarını vurgulayarak, şunları dile getirdi;

"Desteğimizi hayata geçirirken faydalanıcı yelpazesini olabildiğince geniş tuttuk. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı'na hanede yaşayan sayısı fazla olan düşük gelirle çalışan, emekli ve emeklilerimizin dul ve yetimleri de bu ödeme planına dahil ettik. Yine, genel şartları taşımaları ve hanedeki kişi başı düşen gelirin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması koşuluyla özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkar ve diğer çalışanlar da desteğimizden yararlanabilecek."

16 Ekim 2022 evde bakım maaşı yattı mı? İşte 16 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Ihlamurun kilosu kaç TL? Ihlamur fiyatı ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatlarındaki son durum! İşte 16 Ekim Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön