03 / 05 / 2024

Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!

 Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır 2022? İşte detaylar!

Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapıldığına dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte Aile Destek Programı başvurusuna dair detaylar!



Aile Destek Paketine ilişkin ayrıntılar araştırılıyor. Her ay ödenen 450 ile 600 TL arasında değişen tutarlar ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Aile Destek Programı başvuru ve ödeme tarihleri de merak edilen konular arasında. İşte 2022 Aile Destek Paketi ödeme takvimi...

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Yaklaşık 4 milyon haneye bir yılda 15 milyar liralık maddi destek sağlanacağını bildiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şunları söyledi;

"Aile Destek ödemeleri 12 ay boyunca süreli ve aylık olarak yapılacak. 27 Haziran 2022 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza giderek başvurabilirsiniz. Herhangi bir sosyal yardımdan faydalanamayan kişiler de başvuru yapabilecek. İlk destek ödemesi Kurban Bayramı'ndan önce hesaplarda olacaktır.”

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile Destek Paketine başvuran hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapıldı.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek ödemelerinin ne kadar olduğunu da geçtiğimiz aylarda açıklamıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını beklediklerini söyleyerek, "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç bölümde destek vereceğiz" diye konuştu. Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda tam olarak 4 milyon hanenin yararlanmasını bekliyoruz. Yıllık 5 bin 400 ile 7 bin 200 lira arasında miktarlar değişiyor. Bunu 12 ay boyunca düzenli bir şekilde yapmış olacağız. Başvuruları inşallah 27 Haziran tarihinde günü almaya başlayacağız” şeklinde açıklama yapmıştı.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya oturulan evin adresine bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidip de yapılır.

Gençler çok istiyordu Cumhurbaşkanı da yaptı! Talep artınca yaş sınırı yükseldi! İşte detaylar!

TOKİ 81 ildeki sosyal konut projesi başvuruları bitti mi? 81 ildeki konut projesinden kimler yararlanacak?

İslam Memiş’ten kulplu altınlar ile ilgili düşündüren yorum! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön