Kent Haberleri

Aile Destek Programı Eylül 2024 ödeme takvimi! Paralar ne zaman yatırılacak? 

Aile destek yardımı Eylül ayı ödeme takvimi söz konusu yardımı alan pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Aile Destek Programı Eylül 2024 ödemeleri yattı mı, ayın kaçında yatırılacak?

Eylül 2024 Aile Destek Programı ödemeleri bu destek ödemelerinden faydalanan pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. 

Yeni aya girilmesiyle birlikte araştırmaların hız kazandığı ödemeler ile ilgili olarak verilen detaylara göre her ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına peş peşe yatırılan ödemelerin 2024 yılının sonuna kadar uzatıldığı açıklanmıştı. 

Aile Destek Programı ödemelerinden yararlanan vatandaşlar yeni aya girilmesiyle birlikte 2024 Eylül ödemeleri ile ilgili de araştırmalar yapıyor. Peki Aile Destek Programı kapsamında 850, 950 ve 1.250 TL hesaplara hangi tarihte yatırılacak? 

 


Pek çok kişi tarafından merakla beklenen Eylül 2024 aile destek ödemesi hesaplara ne zaman yatırılacak sorusu hak sahiplerinin en çok araştırdığı konular arasında başı çekiyor. Dar gelirli vatandaşların geçimlerine katkı sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla ödemelerin bu sene sonuna kadar uzatıldığı kaydedilmişti. Yaşanan bu gelişmeyle beraber söz konusu ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağı da merak edilmeye başlandı.


AİLE DESTEK ÖDEMELERİ EYLÜL 2024 ÖDEMELERİNDE SON DURUM


Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre merakla beklenen Aile Destek Ödemelerinin, 15 Eylül 2024 tarihine kadar vatandaşların hesabına aktarılması planlanıyor. 


AİLE DESTEK ÖDEMELERİ KAÇ NE KADAR?


Dar gelirli vatandaşların geçimlerine katkı sağlayan Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyelerinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletiliyor. Söz konusu bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla aile destek ödemesi alabiliyor. 



450 TL  ve altı geliri olanlara - 1.250 TL 

450 TL  üzeri/ 911,15 TL  ve altı geliri olanlara- 1.100 TL 

911,15 TL  üzeri/ 1372,30 TL  ve altı geliri olanlara- 950 TL 

1372,30 TL  üzeri/ 2.835,60 TL’den az geliri olanlara- 850 TL ödeniyor. 

 

Ev sahipleri ve kiracıları ilgilendiriyor! 10 yıllık kira uzama süresinin dolmasıyla tahliye kararı süreci!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu: Kira artışına yüzde 25 sınır koyunca rüzgar ekildi şimdi fırtına biçiliyor!

Depremzedelere son dakika müjdesi: Ekim'de 8 bin konut daha teslim edilecek!