05 / 09 / 2024

Ekonomist Tunç Şatıroğlu: Kira artışına yüzde 25 sınır koyunca rüzgar ekildi şimdi fırtına biçiliyor!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu: Kira artışına yüzde 25 sınır koyunca rüzgar ekildi şimdi fırtına biçiliyor!

Ev sahibi ve kiracı kavgalarında sular durulmazken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu’ndan da çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Şatıroğlu,  “Kira artışına yüzde 25 sınır koyunca rüzgar ekildi şimdi fırtına biçiliyor” dedi.




Kiralardaki yüzde 25 zam sınırı geçtiğimiz Temmuz ayında sona erdi ancak mülk sahibi ve kiracılar arasında sular durulmadı. 

2022 yılının Haziran ayında tarihinde konut kiralarına getirilen yüzde 25 zam sınırlaması sebebiyle ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan gerilim giderek artarken, kiralık konut sorunu da büyüdü.

Yüzde 25’lik zam sınırına takılan binlerce mülk sahibi yaşadıkları mağduriyetleri sık sık dile getirirken, uzman isimlerden de konu ile ilgili sık sık öneriler geliyor. 

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu da resmi sosyal medya hesabı https://x.com/TuncSatiroglu üzerinden yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. 

Şatıroğlu paylaşımında, “Kira artışına yüzde 25 sınır koyunca rüzgar ekildi şimdi fırtına biçiliyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

Kira artışına %25 sınır koyunca rüzgar ekildi şimdi fırtına biçiliyor.

Bir de üstüne akıllanmayıp, mülkiyet hakkına tecavüzle kiraya verilmeyen konut için ev sahibine ceza kesilmeya başlanırsa fırtına ekilir, kusursuz fırtına biçilir.

Eskiden televizyonda gelin şunu yapalım diye programlar olur sonra "burada yapılmışı var" diyerek yapılmak istenen şeyin bitmiş hali gösterilirdi.

Arjantin'de yapılmışı var. 

Aklınızı kullanın.

Tunç Şatıroğlu'nun paylaşımına şu yorumlar geldi:

Antalya ve İstanbul'da 104.5 milyon TL'yi bulan fiyatlarla 5 adet arsa satılıyor! 

Depremzedelere son dakika müjdesi: Ekim'de 8 bin konut daha teslim edilecek! 

Şahan Gökbakar'ın Marmaris'teki lüks villasına yıkım kararı!


Geri Dön