Kent Haberleri

Evde bakım Mayıs 2024 ödemeleri ne zaman yatırılacak? Evde bakım maaşı bekleyenler dikkat!

Evde bakım maaşı alan pek çok kişi ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor? Peki Mayıs 2024 evde bakım paraları ne zaman yatırılacak?

Evde bakım maaşı yatan iller listesi pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Evde bakım maaşları her ayın 15'i itibarıyla hesaplara yatırılıyor fakat geçtiğimiz Nisan ayında Ramazan Bayramı tarihi yani 10 Nisan öncesinde başlamıştı. Söz konusu ödemelerin Mayıs ayında da diğer diğer aylarda olduğu gibi ayın 15'inden itibaren başlaması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI DETAYLARI


2024 yılı için memur ve emekli zam oranları geçtiğimiz Ocak ayında belli olmuştu. Evde bakım desteği 5 bin 97.96 lira olarak ödeniyordu fakat memur ve emekli zam oranı ile evde bakım aylığı tutarı da güncellendiği için maaşlara gelen zamla beraber bu ücretlere de yüzde 49,25 oranında zam geldi.

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada yardım programlarının aylık ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini belirtmişti. Böylece  5 bin 97 lira olan Evde Bakım Yardımı da bu yılın ocak-temmuz dönemi için 7 bin 608 Türk Lirası şeklinde

Pek çok kişinin geçimine katkı sağlayan evde bakım maaşları genellikle her ayın 15 ila 31'i arasında hesaplara yatırılıyor. Buna göre; Mayıs ayı evde bakım maaşı ödemelerinin yarın itibarıyla hesaplara yatırılması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA DETAYLARI MAYIS 2024


Evde bakım maaşı alanlar maaş sorgulamalarını yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının kısa mesaj kısmına BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takiplerini gerçekleştirebilirler. Bu mesajı göndermeniz durumunda 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.


E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA DETAYLARI


Evde bakım maaşlarını E-devlet aracılığıyla sorgulamak isteyenler de e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylıklarını sorgulayabiliyor. Verilen detaylara göre söz konusu sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemlerini yapabiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında yer alıyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL ALINIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için bazı şartların taşınması gerekiyor. Söz konusu şartlar şu şekilde belirtiliyor:

-Gelir kriterinin maaş almaya uygun olması,
-Bakıma muhtaçlık kriteri
-Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Dev Banka'dan yeni dolar yorumu! Yıl sonunda dolar/TL kurunun geleceği seviye resmen açıklandı! Hazır olun!

Konut kredisi faizleri yükseldi, nakit parası olanlara indirim kapısı açıldı!

A101 16 Mayıs 2024 indirimli ürünler listesini yayımladı! Bu perşembe A101'e elektrikli bisiklet geliyor...