22 / 07 / 2024

Dev Banka'dan yeni dolar yorumu! Yıl sonunda dolar/TL kurunun geleceği seviye resmen açıklandı! Hazır olun!

Dev Banka'dan yeni dolar yorumu! Yıl sonunda dolar/TL kurunun geleceği seviye resmen açıklandı! Hazır olun!

Dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi? soruları merak edilirken, İngiltere merkezli dev banka HSBC yıl sonu dolar kurunun ne kadar olacağını açıkladı. 




İngiltere merkezli dev Banka HSBC'den son dakika dolar yorumu geldi. HSBC, dolar kuru beklentisinde değişklik yapmad. HSBC tarafından yayımlanan notta yıl sonuna doğru, reel faizlerin ortaya çıkmasının, önümüzdeki aylarda TL talebini daha da artıracağı belirtildi. 

HSBC Döviz Stratejisti Murat Toprak ve Avrupa Döviz StratejistiCharlotte Ong, hazırladıkları 13 Mayıs tarihli notta dolar/TL, yıl sonu tahminlerini peş peşe açıkladı.

Bloomberg HT'nin aktardığı habere göre, yayımlanan notta, dolar/TL tahminlerini TCMB'nin yeni enflasyon tahminini ve sonenflasyon beklenti anketini baz alarak güncellediklerini aktaran banka doların yıl sonunda rekor kıracağı belirtildi. 

Dev Banka dan yeni dolar yorumu! Yıl sonunda dolar/TL kurunun geleceği seviye resmen açıklandı! Hazır olun!

DOLARIN YIL SONUNDA GELECEĞİ SEVİYE AÇIKLANDI

HSBC tarafından paylaşılan notta, dolar/TL'nin yukarı yönlü yavaş ve sınırlı hareket edeceği yönündeki görüşlerini koruduğunu ve 36 TL olan yıl sonu tahminlerini değiştirmedikleri kaydedildi. TL'nin istikrarlı olarak kalması halinde ise doların 37-40 lira seviyelerine kadar çıkması öngörülüyor. 

Yayımlanan notta, Mart yerel seçimleri öncesinde döviz talebinin yüksek olduğu bir dönem yaşanırken, döviz talebi ve arzı arasında daha iyi bir denge kurulmasıyla birlikte durumun normalleştiği kaydedildi. Diğer taraftan, nominal faizlerin yüksek seviyesi ve yılsonuna doğru pozitif reel faizlerin ortaya çıkmasının önümüzdeki aylarda TL talebini daha da artıracağı açıklandı.

DOLAR/TL KURU KAÇ LİRA? DOLAR BUGÜN NE KADAR? 14  MAYIS 2024 DOLAR KAÇ LİRA? 

14 Mayıs Salı dolar kuru yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Dolar kuru özellikle Kapalıçarşı'da yatırımcılar tarafından araştırılıyor. Dolar/TL kuru bugün Kapalıçarşı'da 32,12 lira, satış fiyatı 32,151 liradan işlem görüyor. Döviz kurları Kapalıçarşı fiyatı euro kuru 34,61 lira, satış fiyatı 34,702 liradan işlem görüyor. 

Kapalıçarşı anlık altın fiyatları: Gram, çeyrek, Ata, gremse altın kaç TL? 14 Mayıs 2024 altın fiyatları

Kapalıçarşı'da altın fiyatları son dakika! 24 ayar gram altın, çeyrek altın fiyatı ve gremse altın kaç lira? 

24 ayar gram altın Kapalıçarşı fiyatı ne kadar? Gremse altın fiyatı kaç TL? 11 Mayıs Kapalıçarşı altın fiyatları

Geri Dön