04 / 05 / 2024

Aile Destek Programı ödemeleri yapıldı mı? Aile Destek Programı ödemeleri şartları nedir?

Aile Destek Programı ödemeleri yapıldı mı? Aile Destek Programı ödemeleri şartları nedir?

Aile Destek Programı ödemelerinin yapılıp yapılmadığı merak edilen sorular arasında yer alıyor. İşte Aile Destek Programı ödemelerine dair detaylar!



AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet üzerinden veya yaşanılan yer hangi il veya ilçedeyse, 3294 sayılı Kanun kapsamında o bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilirler.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile Destek Programı’ndan faydalanmak için gerekli olan şartların başında; 18 yaşından büyük her Türk vatandaşı bu programa başvuru yapabiliyor ve yapılan değerlendirmeden sonra ihtiyaç sahibi olduğu tespit edildiğinde ödemesi başvuruda belirttiği banka hesabına yatırılıyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı bir televizyon programında Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını beklediklerini belirterek, "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç bölümde destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını bekliyoruz. Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç bölümde destek vereceğiz. Yıllık olarak 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişiyor. Bu da  12 ay süre ile düzenli yapmış olacağız. Başvuruları inşallah 27 Haziran 2022  günü almaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile Destek Programı ödemeleri, 4 milyon haneye bir yılda 15 milyar liralık maddi destek sağlanacağını söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Ödemeler 12 ay boyunca süreli ve aylık olarak yapılacak. 27 Haziran 2022 tarihinden itibaren e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza giderek başvuru yapılabilir. Herhangi bir sosyal yardımdan faydalanamayan vatandaşlarımız da başvuru yapabilecek. İlk destek ödemesi Kurban Bayramı'ndan önce hesaplarda” dedi.

14 Temmuz A101 kataloğu! 14 Temmuz Perşembe A101 kataloğu yayınlandı mı?

Dolar ve Euro 20 yıl sonra fena şaşırttı! Dolar, Euro’ya meydan okudu!

Bilgisayar alacaklar dikkat! Paranıza değer veriyorsanız bu markalara öncelik verin!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön