Kent Haberleri

Aile Destek yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı, bayramdan önce yatar mı? Destek ödemeleri bitti mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşların hesabına her ay 850 TL ile 1250 TL arasında destek ödemeleri yatırılıyor. Peki, haziran ayı ödemeleri yapıldı mı, ne zaman yapılacak? İşte detaylar...Dar gelirli ailelerin faydalandığı destek ödemelerinin bitip bitmediğinı sorguluyor

Haziran ayı Aile Destek Ödemesi ile ilgili detaylar tekrardan gündemde yer aldı. Dar gelirli ailelerin faydalandığı destek ödemelerinin bitip bitmediğinı sorguluyor. Aile Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri 850 ile 1.250 lira arasında değişiyor.

Hanelerin gelir durumuna göre değişen tutarlar en fazla 12 ay süreyle hesaplara aktarıldı. Peki, Aile Destek yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı, bayramdan önce yatar mı? Destek ödemeleri bitti mi? İşte detaylar...

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Hanelerin gelir durumuna göre, 850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlar en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirildi.

12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı tamamlanacak.

HAZİRAN AYI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Aile Destek Ödemeleri Haziran ayı ücretleri henüz hesaplara yatırılmadı. Söz konusu ödemelerin bayramdan önce dar gelirlilerin hesaplarında olacağı tahmin ediliyor.

AİLE BAKANI'NDAN AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME AÇIKLAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hanelere sağladıkları destek tutarının 35 milyar lirayı aştığını belirtti.

Göktaş, programdan 3,5 milyon hanenin yararlandığını ve hanelere gelirlerine göre 850-1250 lira arasında destek verdiklerini belirterek, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, Türkiye Aile Destek Programı ile bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,5 milyar lira ödeme yaptık." bilgisini verdi.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

Marketler bayramın 1. günü açık mı? BİM A101 ŞOK Migros marketler bayramda çalışıyor mu?

Memur ve emekliler hemen bu rakamlara bakın! Temmuz zammı ne kadar olacak? Yeni rakamlar tek tek açıklandı! 

Borsa yeni haftaya yüzde 1,10 yükselişle başladı!