Emlak Konut

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından aranıyor. İşte detaylar!

Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Tapu devri nedir? soruları tapu devri yapacak vatandaşlar tarafından sıklıkla sorulmaktadır.

İşte Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? Tapu devri nedir? sorularının detaylı yanıtları…

TAPU DEVRİ NEDİR? TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

Tapu devri kavramı tapuda işi olan veya tapuya dair soruları olan kişilerin karşısına çıkar. Tapu devri kısaca şunu ifade etmektedir; Tapu devir, mülk, konut, arsa, arazi veya iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza ait kullanım hakkının eski sahibinden yeni sahibine resmi belgeler aracılığı ile geçişi ve kayıt altına alınması işlemine verilen isimdir.

BİRİNCİ DERECE YAKINA TAPU DEVRİ YAPILIR MI, NASIL YAPILIR?

Aile içi tapu devri genellikle miras ve benzeri hallerde eşe tapu devri ya da babadan evlada tapu devri şeklinde gerçekleşmektedir. Aile içi tapu devri, gerçek bir satış sürecine sahip olabileceği gibi kişiler arasında da bedelsiz tapu devri şeklinde de ya da bağış ve hibe yöntemi ile de gerçekleşebilir.

Bedelsiz tapu devrinde ödenen harçlar, normal satış sürecine göre çok daha fazla olduğundan gayrimenkul devri esnasında satış daha çok tercih edilen bir yöntem arasında yer alır. Bu şekilde, aile içi taşınmaz satışı üçüncü bir kişiye satış yapar gibi gerçekleştirilebilir. Aile içi tapu devri gereken bazı evraklar, belgeler vardır. İşte Aile içi tapu devri için gereken belgeleri listesi şu şekildedir;

AİLE İÇİ TAPU DEVRİ İÇİN GEREKEN BELGELER NELERDİR?

İmarla ilgili yeni düzenleme! Tapularda bunu göreceksiniz!

İslam Memiş: Milyoner olduğunu bilmeyen insanlar var

Toyota 2022 model kaç para? Yeni Corolla fiyatı ne kadar?