Aile içinde tapu devri nasıl yapılır?
Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? sorusu pek çok kişi tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!Onlardan biri de aile içinde yapılan tapu devridir
Tapu devri işlemlerin pek çok kolu bulunmaktadır. Onlardan biri de aile içinde yapılan tapu devridir. Bu konuya dair bilgi almak isteyenler Aile içinde tapu devri nasıl yapılır? şeklinde sorularına yanıt arıyorlar.
İşte Aile içinde tapu devrine dair araştırılan ayrıntılar…
TAPU DEVİR NEDİR? TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?
Tapu devri konusuna açıklık getirirsek; Tapu devir, konut, arsa, arazi ya da iş yeri gibi herhangi bir taşınmaza bir mülke ait kullanım hakkının eski sahibinden alınıp, yeni sahibine resmi belgeler üzerinde geçişi ve kayıt altına alınma işlemine verilen addır.
AİLE İÇİNDE TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?
Aile içi tapu devri çoğunlukla miras ve benzeri durumlarda eşe tapu devri veya babadan çocuğa tapu devri şeklinde bu işlem gerçekleştirilir. Aile içi tapu devri, gerçek bir satış sürecine sahip olabileceği gibi kişiler arasında bedelsiz tapu devri şeklinde de bağış veyahut hibe yolu ile gerçekleşebilir.
Böylece aile içi taşınmaz satışı üçüncü bir kişiye satış yapar gibi gerçekleştirilebilir. Aile içi tapu devri gereken belgeler şunlardır;
- Tapunun aslı
- 1 adet fotoğraf
- Nüfus cüzdanının aslı ve sureti
- İlgili belediyeden talep edilen “Vergi borcu yoktur” yazısı ve emlak rayiç bedel yazısı
- Söz konusu gayrimenkul konut ise Zorunlu Deprem Sigortası
- Aynı zamanda ödenen dekontlarında yanınızda bulunması gerekmektedir.
MİRAS KALAN EVİN SATIŞI NASIL YAPILIR?
Miras kalan gayrimenkulün satışını gerçekleştirmeden önce miras intikalinin yani miras geçişinin yapılması gerekmektedir. Mirasın geçişi, miras kalan mülk ve borçların varislere geçişi işlemidir. Bu işleme özel öncelikle Sulh Hukuk Mahkemesi ya da noterden veraset belgesi istenmektedir. Veraset belgesi, kişinin varis olduğunu kanıtlayan bir belgedir. Bu belge alınır ve sonra varislerden biri, tamamı ya da yasal temsilcileri tapu müdürlüğüne başvurmalı ve aşağıdaki belgeleri ibraz etmelidir:
- Varis veyahut temsilcisine ait nüfus cüzdanı gerekir.
- 1 adet vesikalık fotoğraf gerekir.
- Gayrimenkulün tapu senedi gerekir.
- Konusu geçen gayrimenkul konut ise Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)
- Veraset belgesi gerekmektedir.
- Varisler başkası tarafından temsil ediliyorsa vekaletname ve İlgili belediyesinden alınmış Emlak Beyan Değeri.
TEB ile mobilya alışverişlerinden karlı çıkın! TEB’ten dev kampanya!
VakıfBank promosyon 2022 ne kadar?