08 / 05 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı: 90 milyon lira ödeme kapıda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı: 90 milyon lira ödeme kapıda!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan ihtiyaç sahiplerini ilgilendirecek açıklama geldi. Derya Yanık 5 başlık altında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaklaşık 90 milyon TL ödeyeceklerini belirtti.



Ekim ayı nakdi sosyal yardım programları hakkında bilgi veren Bakan Derya Yanık, Eşi Vefat Eden Kadınlara Nakdi Yardım, Muhtaç Asker Ailelerine Yardım, Asker Çocuklarına Yardım kapsamında bugünden itibaren ödemelerin başlayacağını söyledi. Muhtaç, Yetim Yardımı ve Kronik Hastalık Yardımı.

EŞİ VEFAT EDEN İHTİYAÇ SAHİBİ KADINLARA YAKLAŞIK 51,6 MİLYON TL DESTEK

A Haber'de yer alan habere göre; bu doğrultuda düzenli olarak yapılan ödemelerin detaylarını paylaşan Bakan Yanık, "Eşi vefat eden ve yardıma muhtaç kadınlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. İhtiyaç sahibi kadınlarımıza bu kapsamda toplamda 51,6 milyon TL destek sağlıyoruz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı: 90 milyon lira ödeme kapıda!

İHTİYAÇ SAHİBİ ASKER AİLELERİNE DESTEK

Bakan Yanık, zorunlu askerlik hizmetini yürüten ihtiyaç sahibi er ve astsubayların ailelerine ve çocuklarına 2 ayrı sosyal yardım programıyla destek verdiklerini, bu ihtiyaç sahibi kişilerin hesaplarına yaklaşık 23,5 milyon TL yatıracaklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı: 90 milyon lira ödeme kapıda!

İHTİYAÇ SAHİBİ ÖKSÜZ VE YETİMLER İÇİN YAKLAŞIK 11,1 MİLYON TL ÖDEME

Anne, babası veya her ikisi birden vefat etmiş 18 yaş altı ihtiyaç sahibi çocuklara da destek sağladıklarını kaydeden Bakan Yanık, bu kapsamda hesaplara 11,1 milyon TL yatırılacağını kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıkladı: 90 milyon lira ödeme kapıda!

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLAN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 3,6 MİLYON TL DESTEK

Bakan Yanık, kronik tüberküloz ve subakut sklerozan panensefalit (SSPE) hastalığı olan ihtiyaç sahiplerine de nakdi yardımda bulunduklarının altını çizerek, 3,6 milyon TL destek sağlayacaklarını kaydetti.

Kronik hastalık yardım ödemelerinin bugün itibarıyla, diğer ödemelerin de 25-28 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşeceğini bildiren Bakan Yanık, "Böylece 5 başlıkta ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 90 milyon TL sosyal yardım ödemesi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık müjdeyi verdi! Ödemeler yapılıyor!

İhtiyaç sahibi aileler dikkat! 1259 lira destek ödemesi yapılıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön