27 / 04 / 2024

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

Elektrik faturasını ödemekte zorlanan dar gelirli aileler için devlet 130 ile 260 lira arasında destek veriyor.  Peki kimler elektrik faturası desteğinden faydalanabilir? Elektrik ödemesi destek ödemeleri için başvurular nereden, nasıl yapılıyor? İşte elektrik destek ödemeleri ile ilgili detaylar...



Elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşlara devlet tarafından destek veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri kapsamında faturasını PTT'ye götüren ödemesini alabilecek.

130 İLE 260 LİRA ARASINDA DESTEK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri kapsamında faturasını PTT'ye getiren vatandaşlara aylık düzenli olarak elektrik faturası desteği sağlanıyor. Dar gelirli vatandaşların zor durumda kalmaması için yapılan destek ödemeleri kapsamında aylık 130 TL ile 260 TL arasında destek veriliyor.

FATURASINI GETİRENLER ALABİLECEK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen sosyal destek ödemeleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Vatandaşların gelir seviyesi ve hanede kullanılan elektrik kullanım miktarı göz önüne alınarak ödeme yapılıyor.  Düzenlenen program ile birlikte vatandaşların kış aylarında zorlanmaması hedefleniyor. Devlet tarafından sağlanan elektrik fatura desteği için başvurular e-devlet sistemi üzerinden yapılıyor.

Elektrik faturası fazla gelenler dikkat! Bakanlık resmen açıkladı! 130 ile 260 TL arasında destek verilecek! 

ELEKTRİK DESTEK ÖDEMELERİ AYLIK NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın destek ödemeleri için başvuruların onaylanması ile birlikte tüketim desteği sunuluyor. Sosyal destek ödemeleri kapsamında Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden detaylar açıklandı. Elektrik destek ödemeleri kapsamında aylık ödeme tutarları şu şekilde:

  • 1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık (75 kilovatsaat) 130,09 TL,
  • 3 kişilik muhtaç hanelere aylık (100 kilovatsaat) 173,46 TL,
  • 4 kişilik muhtaç hanelere aylık (125 kilovatsaat) 216,82 TL,
  • 5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık (150 kilovatsaat) 260,19 TL kadar aylık destek verilmekte.

Elektrik faturasını ödeyemeyen 41 bin hanenin elektriği kesildi

PTT, fatura ödemekte zorlananların imdadına yetişiyor: Hemen başvuru yaparak 225 TL'lik fatura yardımından yararlanın! 

Geri Dön