29 / 04 / 2024

PTT, fatura ödemekte zorlananların imdadına yetişiyor: Hemen başvuru yaparak 225 TL'lik fatura yardımından yararlanın! 

PTT, fatura ödemekte zorlananların imdadına yetişiyor: Hemen başvuru yaparak 225 TL'lik fatura yardımından yararlanın! 

Elektrik faturalarındaki artış, birçok insanın bütçesini zorlarken, PTT bu konuda belirli koşulları karşılayanlara yardımcı oluyor. Peki, PTT'nin sunduğu elektrik faturası destek programı kimlere yönelik? Hangi kriterlere göre bu yardım sağlanıyor? İşte konu hakkında tüm bilgiler...



Yeni hayata geçirilen yardım, elektrik faturası yüksek gelen birçok kişinin mali yükünü azaltmayı hedefliyor. Elektrik yardımını PTT şubelerinden alan vatandaşlar bu sayede maddi bir rahatlama yaşayacak. PTT elektrik fatura yardımı kimleri kapsıyor, yardım miktarı ne kadar? İşte tüm detaylar...

Destek miktarı ne kadar olacak?

Elektrik faturası destek miktarları evde bulunan kişi sayısına göre değişiklik göstermektedir. Bu kriterlere göre; 1-2 kişilik evlere her ay 75 kWh yani 112,63 TL, 3 kişilik ailelere ayda 100 kWh yani 150,17 TL, 4 bireylik haneler için ayda 125 kWh yani 187,71 TL ve 5 ya da daha fazla kişi yaşayan haneler için 150 kWh, bu da 225,25 TL'lik bir destek anlamına gelmektedir.

Yardım almak isteyen bireyler, kimlikleri, evlerine ait elektrik faturaları ve tıbbi cihaza bağlı kronik rahatsızlığı olan hastalar için sağlık raporlarıyla birlikte en yakın PTT şubesine müracaat edebilirler. Kronik rahatsızlıkları nedeniyle düzenli olarak sosyal yardım almakta olan aileler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tıbbi cihazın elektrik tüketimi için yardıma muhtaç olarak belirlenen haneler, bu destekten faydalanabileceklerdir.

PTT, fatura ödemekte zorlananların imdadına yetişiyor: Hemen başvuru yaparak 225 TL lik fatura yardımından yararlanın! 

PTT’den vatandaşa kolaylık 

PTT’den gelen bu yardım, elektrik faturası ödemekte zorlanan kişilere kolaylık sağlayacak gibi görünüyor. Bu destek sayesinde zor ekonomik koşullar altında geçinmeye çalışan vatandaşların mali yükü bir nebze olsun azalacak. Bu yardımdan faydalanmak isteyen belirli kişilerin PTT’ye başvurmaları gerekmekte. 

PTT elektrik fatura desteği nedir?

PTT elektrik fatura desteği, elektrik faturasını ödemekte zorlanan kişileri kapsayan bir yardımdır. Ancak yardım kapsamında belirli kişiler yer almaktadır. Zorlu şartlarda ve kronik rahatsızlığı olan kişiler PTT’ni yeni başlattığı bu destekten yararlanabiliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen kişilerin PTT şubelerine gitmesi bekleniyor. 

PTT KPSS şartsız 10 bin personel alımı: PTT personel alımı başvuru ilanı var mı?

PTT'den 2023 yılında iş fırsatı: Türkiye genelinde 81 ilde 60 bin yeni personel alınacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön