30 / 04 / 2024

PTT'den 2023 yılında iş fırsatı: Türkiye genelinde 81 ilde 60 bin yeni personel alınacak!

PTT'den 2023 yılında iş fırsatı: Türkiye genelinde 81 ilde 60 bin yeni personel alınacak!

PTT, 2023 yılında işe alım sürecini başlatmaya hazırlanıyor. PTT bu yıl 60 bin yeni personel almayı planlıyor. Uzun zamandır beklenen bu personel alım ilan sonunda duyuruluyor. Şu an 81 ilde PTT iş başvuru platformu aktif olarak kullanılabiliyor. İşte detaylar...



KPSS ile belirlenen puanlar üzerinden, 65, 70 ve 75 puanı elde eden kişiler, 2023'teki PTT kadrosuna katılmak için başvuruda bulunabilecekler. PTT, bu alımlarla bünyesinde farklı alanlarda ilgili adaylara iş fırsatı sundu.  Uygun nitelikleri taşıyan adaylar, Türkiye genelindeki 81 il için online başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvurular nereden yapılacak?

Adaylar, PTT'nin online platformuna başvuru yapabilirler. Bunun için öncelikle firmanın resmi internet sitesini ziyaret etmelidirler. Bu sitede, personel alımlarıyla ilgili güncel ilanları ve gereken başvuru şartlarını görebilirler. Başvurularını resmi olarak gerçekleştirdikten sonra PTT'nin yaptığı değerlendirmelerin sonuçlarını bu platform üzerinden takip edebilirler.

PTT personel alımı için son başvuru tarihi ne zaman?

2023 yılı için PTT personel alım tarihleri sonunda belli oldu. Ekim ayına kadar tamamlanması planlanan alımlar için başvurular PTT'nin online web portalından kabul edilecek. Adaylar, bu siteden gerekli tüm bilgilere ulaşabilirler.

PTT den 2023 yılında iş fırsatı: Türkiye genelinde 81 ilde 60 bin yeni personel alınacak!

Başvuruda KPSS şartı aranıyor mu?

PTT personel alım sürecinde KPSS puanı önemli bir şart olarak belirlenmiştir. 65, 70 ve 75 aralığında puan alan kişiler başvuruda bulunabilecekler. Bunun yanında, adayların belirli genel şartları taşımaları bekleniyor. Bu şartlar arasında 18 yaşını doldurmuş olma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olma, herhangi bir sicil ya da arşiv kaydının bulunmaması sayılabilir. Pozisyonlara özgü bazı özel koşullar da söz konusu olabilir. Açıklamaya göre PTT 60 bin kişiye istihdam sağlayacak. 

Hangi pozisyonlarda alım yapılacak?

Belirlenen pozisyonlar arasında temizlik görevlisi, kargo dağıtıcısı, güvenlik görevlisi, posta dağıtıcısı ve temizlik görevlisi yer almakta. Her pozisyon için özel şartların aranabileceğini de unutmamak gerekiyor. Başvuruda bulunmak isteyen adayların seçmek istedikleri pozisyondaki özel koşulları dikkatli bir şekilde incelemeleri gerekiyor. Tüm detayların kısa süre içinde açıklanması bekleniyor.

PTT, ÖTV'siz mobil telefon seçenekleriyle öğrencilere müjde verdi! İşte o modeller!

KPSS puanı olanlara sevindirici haber!  65, 70, 75 KPSS puanına sahip olanlar başvuru yapabilir!

Emekliler için PTT'den SMS ile kredi müjdesi: 70 Bin TL nasıl alınır?


Geri Dön