28 / 04 / 2024

PTT, ÖTV'siz mobil telefon seçenekleriyle öğrencilere müjde verdi! İşte o modeller!

PTT, ÖTV'siz mobil telefon seçenekleriyle öğrencilere müjde verdi! İşte o modeller!

Kabine toplantısının sonucunda açıklanan vergisiz cep telefonu satışına ilişkin detaylar paylaşılmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere yönelik vergisiz telefon satışında hangi sınırlamaların olduğunu belirtti. PTT tarafından konuya ilişkin duyuru yapıldı. 



Öğrencilerin uzun süredir beklediği vergisiz cep telefonu satış detayları sonunda belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında konu hakkında bilgi verdi. Erdoğan, öğrencilere sunulacak ÖTV'siz telefonların en yüksek fiyat limitini açıkladı.

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar

Öğrencilere, 9 bin 500 TL altındaki telefonlar ve 5 bin 500 TL altındaki bilgisayarlar için destek sağlanacak. Bu kararın ardından 7 milyon üniversite öğrencisi telefon arayışına girdi. Vergisiz telefon alımları için PTTAVM.com üzerinden yapılacak.

PTT'nin son açıklamasıyla öğrencilerin en çok merak ettiği "Hangi telefonlar vergisiz satılacak?" sorusu cevapsız bırakılmadı. PTT sitesinde "Vergisiz telefon ve bilgisayar" sekmesinin ekleneceği belirtildi.

Öğrencilerin uzun zamandır büyük bir heyecanla beklediği kampanya detayları sonunda ortaya çıktı. Öğrencilere, telefon ve bilgisayarlarda vergi muafiyeti sağlanacak. Bu kampanya sadece yerli üretilen telefonlarda geçerli olacak. Türkiye'de bu kampanya kapsamında 13 farklı markanın hem yerli hem de yabancı üretimleri bulunması dikkat çekti. 

Belirtilen markalar, 40'dan fazla telefon satın alınmasına imkan tanıyor. Üniversite öğrencileri, vergi muafiyetinden telefon ve bilgisayar alımlarında yararlanabilecek. Vergisiz cihaz satışıyla ilgili tüm bilgilerin yakında Resmi Gazete'de duyurulması bekleniyor.

PTT, ÖTV siz mobil telefon seçenekleriyle öğrencilere müjde verdi! İşte o modeller!

Öğrencilere aylık 10 gb internet

Öğrencilere sağlanan vergisiz mobil telefonların kullanımı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından denetlenecek. BTK, bu cihazların gerçekten öğrenci tarafından kullanılıp kullanılmadığını gözlemleyecek. Öğrencilere tahsis edilen hat üzerinden, 12 aylık bir süre için her ay 10 GB internet erişimi ücretsiz olarak sunulacak.

9500 TL’den ucuz telefon modelleri 

2023 yılında 9500 TL’den ucuz telefon modelleri listesi şunları kapsamaktadır:

  • HUAWEI
  • Nova 9 SE
  • Nova Y90
  • P30 Lite 64 GB
  • Nova 8i
  • GENERAL MOBILE
  • Gm 24 Pro
  • Gm 21 Pro
  • Gm 22 Pro
  • CASPER
  • Via X30
  • Via X30 Plus

KPSS puanı olanlara sevindirici haber!  65, 70, 75 KPSS puanına sahip olanlar başvuru yapabilir!

Emekliler için PTT'den SMS ile kredi müjdesi: 70 Bin TL nasıl alınır?

2023 PTT personel alımı ne zaman yapılacak? Başvuru tarihleri ne zaman?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön