06 / 05 / 2024

KPSS puanı olanlara sevindirici haber!  65, 70, 75 KPSS puanına sahip olanlar başvuru yapabilir!

KPSS puanı olanlara sevindirici haber!  65, 70, 75 KPSS puanına sahip olanlar başvuru yapabilir!

Türkiye'nin köklü kargo ve posta şirketi olan PTT, yeni ekip arkadaşları için işe alım sürecini başlattı. KPSS puanı esas alınarak gerçekleşecek bu personel alımıyla ilgili başvuru kriterleri ve ilgili bilgiler de duyuruldu. İşte, PTT'nin personel alım sürecine dair bilinmesi gerekenler...



PTT, yeni personel alım sürecini başlatıyor. Alım kriterleri arasında belirlenen KPSS puanları 65, 70 ve 75 olarak belirtildi. Bu önemli duyuru, milyonlarca adayın ilgisini çekiyor ve alımların Eylül ile Ekim ayları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. KPSS dışındaki başvuru şartları ve detaylar henüz paylaşılmadı, ancak PTT'nin bu bilgileri yakın zamanda duyurması öngörülüyor.

PTT hangi kadrolarda işe alım yapacak?

PTT, güvenlik personeli, posta dağıtım elemanı ve temizlik personeli pozisyonları için alımlar yapacak.

PTT personel alımı için genel şartlar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup 18 yaşını dolduran, ancak giriş sınavının gerçekleştirildiği yılın başlangıcında 30 yaşını aşmamış kişiler, PTT'nin personel alımına başvurabilir. Ayrıca, kamu haklarından yoksun bırakılmamış bireyler ile 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesine göre belirlenen süreler geçmiş olsa dahi herhangi bir suçla ilişkilendirilmemiş kişiler bu alımlara katılabilirler. PTT'nin personel alımlarıyla ilgili en güncel bilgilere erişmek ve başvuru tarihlerini öğrenmek için, adayların PTT'nin resmi internet sitesini düzenli olarak ziyaret etmeleri tavsiye edilir.

KPSS puanı olanlara sevindirici haber!  65, 70, 75 KPSS puanına sahip olanlar başvuru yapabilir!

PTT iş başvurusu nasıl yapılır?

PTT'ye personel olarak çalışmak isteyen adaylar, şirketin resmi internet sitesi üzerinden başvuru formunu eksiksiz şekilde doldurabilirler. Bu formun ardından adaylar, sözlü ve yazılı değerlendirmeler için çağrılabilirler. Tüm bu aşamaların sonucunda, başvuruları değerlendirilerek kabul edilebilir.

PTT personelleri ne kadar maaş alıyor?

PTT bünyesinde çalışan personeller, görev aldıkları pozisyonlara göre farklı maaş almaktadır. Tüm bunlar mesai saatleri ve görevlerine göre değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda yıldan yıla da PTT çalışanlarının maaşlarında farklılık olmaktadır. 2023 yılında en düşük PTT çalışanının maaşı 11.400 bin TL şeklinde belirlenmiştir. Maaş hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için çalışmak istediğiniz pozisyona bakmalısınız.

Emekliler için PTT'den SMS ile kredi müjdesi: 70 Bin TL nasıl alınır?

Çalışamayan kadınlar için devletten aylık 1800 TL destek! Detaylar burada

PTT Biriktirme Ve Yardım Sandığı Balıkesir'de 160 milyon TL'ye arsa satıyor! 


Geri Dön