28 / 04 / 2024

Çalışamayan kadınlar için devletten aylık 1800 TL destek! Detaylar burada

Çalışamayan kadınlar için devletten aylık 1800 TL destek! Detaylar burada

Çalışamayan kadınlar için müjde! Artık ev işleri yaparak aylık gelir elde edebilirsiniz. Devlet tarafından sağlanan bu yeni destek ile her ay 1800 TL cep harçlığı kazanabilirsiniz. Başvurunuzu tamamladıktan sonra ödemelerinizi PTT aracılığıyla kolayca alabilirsiniz. İşte detaylar...



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evdeki bakım görevleri, aile yükümlülükleri veya maddi engeller nedeniyle çalışamayan kadınları ekonomik açıdan güçlendirmek için yeni bir yardım programı başlattı. Bu program kapsamında, maddi destek ihtiyacı olan kadınlara her ay 1.870 TL ödeme yapılacak. Bu yardım, PTT vasıtasıyla kadınlara ulaştırılacak.

Bu yardım kimleri kapsıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen yeni sosyal destek programı, özellikle çalışmayan veya dul kalmış kadınları koruma altına almayı amaçlıyor. Bu yardım paketi, eşini veya babasını kaybetmiş olan kadınlar için tasarlanmıştır. Mevcut yasalara göre, ölen eşin en son maaşının ya yüzde 75'i ya da yüzde 50'si, durumuna göre eşe verilecektir. Eğer bir bireyin iki ya da daha fazla yetim çocuğu varsa, bu yüzde oranları farklılık gösterebilir.

 Çalışamayan kadınlar için devletten aylık 1800 TL destek! Detaylar burada

2023 yılı için belirlenen en düşük emekli aylığı 5.500 TL'den, %36'lık bir artışla 7.500 TL'ye çıkarıldı. Aynı şekilde, yetim maaşı da güncellenerek aylık 1.870 TL olarak belirlendi. Bu programın kapsamında, erkek çocuklar için maddi destek 18 yaşına kadar sürer. Eğitimine devam edenler için bu yardım 20 yaşına kadar uzatılabilir. Eğer üniversitede okuyorlarsa, finansal desteğin süresi 25 yaşına kadar genişletilir.

Yetim aylığı alan kızlar yaşamları boyunca maaş alabilecekler. Bu hak evlenip boşandıklarında da sürmeye devam edecek. Başvuru yapmak ve daha fazla detay için ilgili resmi internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Yardım nereden alınacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evdeki bakım görevleri, aile yükümlülükleri veya maddi sıkıntılar nedeniyle çalışamayan kadınlara yönelik yeni bir finansal destek programını hayata geçirdi. Her ay seçilecek ihtiyaç sahibi kadınlara 1.870 TL ekonomik yardım sağlanacak. Bu yardımlar, kadınların finansal özgürlüğünü güçlendirmeyi hedeflemekte olup başvuran kadınlar PTT’den bu yardımı alabilecekler.

Kentsel dönüşüm bir zorunluluk diyen Refik Tuzcuoğlu belediyelere çağrıda bulundu! Sahada daha aktif olmalısınız!

Yeni yılda asgari ücrete tamı tamına yüzde 65 zam! 5 formül peş peşe açıklandı! İşte o formüller...

Sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi! Ödeme tarihleri belli oldu! Hemen başvurun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön