28 / 04 / 2024

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ailelere müjde. Hızır gibi yetiştiler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ailelere müjde. Hızır gibi yetiştiler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ailelerin en ihtiyaç duyduğu dönemde öğrencilere kırtasiye yardımı gerçekleştirecek.



Ailelere yaptıkları yardımlarla ailelerin ciddi anlamda ferahlamasını sağlayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, okulların açıldığı şu günlerde yine hızı gibi yetişerek ailelerin yardımına koştu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçları kapsamında birbirinden farklı destek ödemesi sağlamaya devam ederken, yeni eğitim ve öğrenim döneminin başlaması ile birlikte ihtiyaç sahibi ailelere 1.500 TL değerinde “kırtasiye yardımı” adı altında destek ödemesi yapacağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanacak olan destek ödemesi için başvuru şartları merak konusu olurken, sektör yetkilileri tarafından başvuru işlemleri ile alakalı açıklama geldi

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı okula giden öğrencilere 1.500 TL kırtasiye yardımı yapacağını duyurması ile birlikte 1.500 TL’lik kırtasiye yardımı başvuru şartları hakkında yer alan bilgilerin ne olduğu arama motorlarında üst sıraya çıktı.

Aile Bakanlığı sağlanan kırtasiye desteğine aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan hanelere yararlanabilecek. Ayrıca söz yardımdan, aile içerisinde memur, noter ve muhtar bulunanlar vatandaşlar dışında kalan aileler yaralanabilecek. Bu durumda aile içerisinde, ilk, orta ve lise öğrencisi bulunan ihtiyaç sahibi aileler kırtasiye yardımı desteğinden yararlanabilecek. Kırtasiye yardımı için başvuru yapacak aileler başvuru işlemlerini e-devlet uygulaması aracılığıyla hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. Kırtasiye yardımı için başvuru yapacak aliler, E-devlet şifresi ile giriş yaptığı sisteme “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” tıklayarak başvuru yapabilir.

Başvuru işlemlerini online olarak e-Devlet uygulaması aracılığıyla yapamayan aileler, ikamet ettiği il/ilçe bulunan “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı” şubelerine giderek kırtasiye yardımına bizzat başvuru yaparak destek ödemesinden yararlanılabilir.


Geri Dön