Ekonomi

Ailedeki kişi sayısına göre ödeme! Kimlikle PTT'ye gitmeniz yeterli

Artan gıda fiyatlarının ardından devlet vatandaşlara ek destek ödemeleri başladı. Başlatılan yardımlardan bir tanesi olan elektrik ve doğal gaz faturalarına destek paketi ile dar gelirli ailelerin faturaları ödeniyor.. İşte detaylar...Elektrik ve doğal gaz faturalarına gelen zamların ardından vatandaşlar kara kara ne yapacaklarını düşünmekte

Alım gücünün düşmesi ve fiyatlarında tavan yapmasıyla devlet tarafından yapılan yardımlar yükseltildi. Elektrik ve doğal gaz faturalarına gelen zamların ardından vatandaşlar kara kara ne yapacaklarını düşünmekte. Gelen son dakika haberine göre devlet, fatura ödemelerinden ailelere yardımda bulunacak. Tek yapmanız gereken kimliğiniz ile birlikte PTT'nin yolunu tutmak olacak. Hane başına ödeme alabileceksiniz. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

HEMEN PTT'YE GİDİN!
Geçtiğimiz hafta elektrik ve doğal gaza gelen zamların ardından vatandaşlar ne yapacaklarını kara kara düşünüyor. Devlet hane başına göre faturalarda ödeme kolaylığı sağlanıyor. Yapılması gereken tek şey kimliğiniz ile birlikte PTT'nin yolunu tutmak. Hane başı ödemeden yararlanabileceksiniz. Evdeki kişi sayısına göre ödemelerin değiştiği ifade edildi. Ödemelerin 108 TL ile 216 TL arasında değişmekte.

ÖDEMELER AİLEDE BULUNAN KİŞİ BAŞINA GÖRE YAPILIYOR
Yapılan duyuruda devlet ihtiyaç sahibi olan ailelere fatura yardımı yapmakta. Ödemeler evdeki kişi sayısı baz alınarak yapılmakta. Ödeme miktarları hanedeki kişi sayısına göre şöyle:

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 TL).
3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 TL).
4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 TL).
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (216 TL). Elektrik tutarında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli 1.44 liralık kilovatsaat ücreti baz alındı.

 

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Yapılan duyuruda yapılan ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı iifade edildi. Destek ödemeleri ailede bulunan kişi bazlı yapılırken başvuru için hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3'te 1'i olması lazım. 1 Temmuz’dan önce bu tutar 1.417 TL idi. Fakat asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkmasıyla birlikte bu tutar da 1.833 liraya arttı. Dört kişilik ailede gelir 7 bin 332 liranın altındaysa bu haktan faydalanabilir.