30 / 04 / 2024

Ailelere tam tam 2 bin 500 TL ödeme yapılacak! Aile Bakanlığı açıkladı, acil bakın

 Ailelere tam tam 2 bin 500 TL ödeme yapılacak! Aile Bakanlığı açıkladı, acil bakın

Aile Bakanlığı tarafından ailelere yönelik ödemeler tam gaz devam ediyor. Aile Bakanlığı'nın ailelere ödeyeceği 2 bin 500 TL'nin detayları da merak ediliyor. İşte vatandaşın merak ettiği detaylar...



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir önceki Kabine Toplantısı’nın ardından yaptığı açıklamada ise destek ödemlerinin artırıldığını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Biz sosyal destekleri sadece yoksullara değil hak ve ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza verildiği anlayışla sistemi sürekli geliştiriyoruz. Bu kapsamda doğalgaz tüketim desteğidir. Şubat ayından itibaren başvuruları alınmaya başlayan bu desteğin ilk ödemelerini 311 bin haneye yapmıştık. Yeni başvuru döneminde ev sahipliği yanında kiracıları da doğalgaz desteğine aldık. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde arttırdık.

Kronik hastası, yaşam destek cihazı bulunan hanelere yüzde 5 ilave edilecektir. 3 milyar liralık doğalgaz desteği vererek vatandaşlarımızı karda, kışta sıcak bir yuvaya kavuşturmakta kararlıyız.”


Geri Dön