30 / 04 / 2024

Ajda Pekkan'ın eski yalısının bahçesi Agopyan Ailesi'nin

Ajda Pekkan'ın eski yalısının bahçesi Agopyan Ailesi'nin

Ajda Pekkan Tarabya'daki yalısını Ekim ayında 3milyon 750 bin dolara iş adamı Edip Şakkro'ya satmıştı



Bir ay sonra sürpriz bir gelişme yaşandı ve villanın bahçesini gerçek sahipleri olduklarını mahkeme kararıyla kanıtlayan Agopyan Ailesi, Yargıtay'dan zaferle çıktı. Ajda Pekkan'ın villasını satın alan Edip Şakro'nun önünde iki seçenek kaldı. Ya bahçe kısmını Agopyan Ailesi'ne devredecek, yada Agopyan Ailesi'ne yüklü bir para ödeyecek. Bu işten karlı çıkanda Yargıtay kararından bir ay önce villayı elinden çıkaran Ajda Pekkan oldu.

Ajda'ya uğursuz geldi

Ajda Pekkan, bu zamana kadar villanın keyfini hiç süremedi. Villanın arsasını 1978 yılında sevgilisi Ahmet Mavitan kendine hediye etmişti. Uzun yıllar, arsaya villa yaptırmak için Boğaziçi öngörünüm alanında olduğu gerekçesiyle ruhsat alamadı. Ruhsat alınca, müteattit Mehmet Dalmaz'a lüks bir villa yaptırdı. Bu kez karşısına Agopyan Ailesi çıktı. 1915 tehciriyle İngiltere'ye göçen Agopyan Ailesi, Ajda Pekkan'ın villasını içinde bulunduğu 100 dönümlük arazisinin kendine ait olduğuna dair 1949 yılında dava açmıştı. Geçen sene, mahkeme arazinin Agopyan Ailesi'ne ait olduğuna karar verdi. Arsada evleri olanlar konuyu Yargıtay'a götürdü. Yargıtay Kasım ayında arsanın Agopyan Ailesi'ne ait olduğunu onadı.

Oysa bu karardan bir ay önce Ajda Pekkan, davalı bahçeyle birlikte villasını Edip Şakro'ya satmıştı. Şakro, şimdi villanın bahçesinin bedelini bu kez de Agopyan Ailesi'ne ödemek zorunda kaldı. Ajda Pekkan satıştan önce bu davayı gündemden uzak tutmak için menisküsü yüzünden villayı satacağını duyurmuştu.

Zafer Akbaş /Gazete Habertürk


Geri Dön