28 / 04 / 2024

AK Parti İzmir İl Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Sempozyumu düzenleyecek!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı Kentsel Dönüşüm Sempozyumu düzenleyecek!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı, riskli binalar için doğru projeler üretilmesi amacıyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu düzenleyecek. İl Başkan Yardımcısı Çabuk, en doğru adımların atılmasına katkı yapmayı hedeflediklerini söyledi




AK Parti  İzmir  İl Başkanlığı, riskli binalar için doğru projeler üretilmesi amacıyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu düzenleyecek. İl Başkan Yardımcısı Çabuk, en doğru adımların atılmasına katkı yapmayı hedeflediklerini söyledi AK Parti îzmir İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Çabuk, HT Egeli'ye yaptığı açıklamada, TOKİ, üniversiteler ile kentsel dönüşüm için çalışma yapan belediyeleri buluşturacak Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'nu gelecek yılın ortalarına doğru İzmir'de gerçekleştireceklerini söyledi. 

Kentsel dönüşümün yeterince bilinmediğini, İzmir'de yerel yönetimlerde yeterli uygulama olmadığını belirten Çabuk, şöyle konuştu: "Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak düzenleyeceğimiz sempozyumda, kentsel dönüşümü, fiziki, sosyolojik ve psikolojik tüm yönleriyle masaya yatıracağız. Dünyadaki uygulamalar ile Türkiye genelinde  TOKİ  ve belediyelerin uygulamalarını inceleyeceğiz. İzmir'de binaların yüzde 70'den fazlası riskli. İzmir birinci deprem bölgesi ve 7 şiddetinde deprem üretebilir. Depreme dayanıksız yapılar İzmir'in en önemli sorunu. Kentin çoğu yerinin dönüşmesi gerekiyor. Bu büyük soruna karşın İzmir'de kentsel dönüşüm için henüz birikim yok. İzmir Büyükşehir'in 7-8 tane küçük projeleri var ama uygulamaya dönük değil. 

Kentsel dönüşüm için Türkiye genelindeki birikimi İzmir'de değerlendirip, en doğru adımların atılması ve atılan adımlara da katkı yapmayı amaçlıyoruz" ifadesini kullandı. 


Uzmanların tespitleri, projeler ve uygulama örnekleriyle iyi sonuçlar alacaklarını anlatan Çabuk, "Sempozyumun sonuçları çok önemli olacak. Hedefimiz İzmir'e bu dönüşümde dinamizm kazandırmak. Dönüşüm çalışmaları için ışık tutacak, vizyon kazandıracak. Sempozyuma Türkiye genelinde büyük bir katılım sağlanacak" dedi. 

Proje yarışması düzenlenecek Türkiye'deki bütün belediyelere duyurarak proje ile uygulama yarışması ilan edeceklerini belirten Çabuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP'li ve MHP'li belediyelerle de yarışmalara projeler sunacak. Tüm belediyelerle birlikle çalışma kültürü olacak. Somut adımla daha öteye götürmek için birikte çalışmalıyız. İzmir'in buna ihtiyacı var. Uzmanlardan jüri oluşturup yarışma sonucunu ilan edeceğiz.Bu sonuçlarla hem İzmir için hem de Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm örnekleri için çok önemli vizyon sağlayacak. 

Dönüşüm için İzmir'de ciddi bir kamuoyu oluşturacağız." 



HaberTürk Egeli


Geri Dön