27 / 04 / 2024

Ak Partili Dağ'dan 29 Ekim'de emekliye ikramiye açıklaması: "Bakanlarımız çalışmalarını..."

Ak Partili Dağ'dan 29 Ekim'de emekliye ikramiye açıklaması:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceği konusundaki bir soruya yanıt verdi.



Hamza Dağ, AK Parti'nin Giresun İl Başkanlığı'nda düzenlenen 'Şehir Buluşmaları' toplantısında konuşma yaptı. Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin mesajlar veren Dağ, kongre sürecinin önlerinde olduğunu ve bu süreçle birlikte yerel seçimlere hazırlık başlatacaklarını belirtti. Dağ, "Ana mottomuz bu kongrede 'Türkiye Yüzyılı için hep yeni, hep ileri' olacak. Seçim kampanyası boyunca 'Türkiye Yüzyılı başlıyor' ifadesini sıkça kullandık ve milletimiz de bu vizyonumuza inandı ve güvendi. Ancak bazıları her seferinde AK Parti'ye ömür biçmeye çalıştı. Sürekli olarak AK Parti'nin sonu yaklaşıyor, ANAP veya Doğru Yol gibi olacak dediler. Bu nedenle AK Parti'ye ömür biçenlere önerim, hiç ömür biçmeye kalkışmasınlar. Çünkü AK Parti, kurulduğu ilk günkü gibi her zaman yeni ve daha ileri bir vizyonla yoluna devam ediyor. Hedefimiz, Türkiye'nin yüzyılını başlatmak ve bu ülkeyi daha büyük başarılar ve milletimizi daha refah bir yaşamla buluşturmaktır. Kongrede yerel seçim startını vererek, yerel seçimlere hızla hazırlanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Dağ, muhalefet partisine yönelik eleştirilerde bulunarak şunları söyledi: "Biz, kendi çalışmalarımıza odaklanırken muhalefetin durumunu gözlemliyoruz ve üzülerek söylemeliyim ki, muhalefetin içinde bulunduğu durumu izlemek zor oluyor. Ülke içinde demokratik bir rekabetin olduğu bu süreçte, rakiplerimizle karşı karşıyayız. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, ülkemize birçok alanda katkı sağladık, vesayetten ekonomiye, altyapıdan sağlık hizmetlerine, enerjiden savunma sanayisine kadar birçok alanda önemli gelişmeler kaydettik. Ancak, ülkemize henüz kazandıramadığımız önemli bir husus var: yerli ve milli bir muhalefet, bize rekabet sağlayabilecek bir muhalefet. Ne yazık ki, böyle bir rekabetin olmadığını görüyoruz. Biz, ülkenin daha da ileri gitmesi için çaba harcarken, muhalefetin içinde özellikle CHP kanadının her kongrenin kavgalarla geçtiğine şahit oluyoruz. Bu kavgaların nedeni ise genellikle kişisel çıkarlar ve koltuk kavgalarıdır."


EMEKLİLERE 5 BİN TL İKRAMİYE SORUSU

Hamza Dağ, 29 Ekim'de emeklilere 5 bin lira ikramiye verilip verilmeyeceği konusundaki bir soruya şu şekilde yanıt verdi: "Benim bulunduğum pozisyon itibarıyla, bu konuda kesin bir tarih vermek doğru olmaz. Bu konuyla ilgili hangi aşamada olduğunu tam olarak bilmiyorum. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, hem emeklilerin taleplerini karşılamak hem de bütçe dengesini gözetmek amacıyla bu konuyu ciddi bir şekilde ele alıyorlar. İnşallah bu çalışmalar sonuçlandığında, kamuoyuyla paylaşılacaklar." şeklinde konuştu.

Tesla Eylül 2023 fiyat listesi: 2023 model Tesla Model Y güncel fiyat

O marketten dev indirim! 3 katlı 16'lı tuvalet kağıdı resmen dip yaptı! Yetişen alıyor

Artık bitti! Volvo'da bir devrin sonu! Tarih vererek açıkladılar

 


Geri Dön