20 / 10 / 2024

AK Partili vekillerden 1 milyon TL limitli kredi kartlarından 10 bin TL alınsın önerisi!

AK Partili vekillerden 1 milyon TL limitli kredi kartlarından 10 bin TL alınsın önerisi!

Milletvekilleri “Kredi kartı limiti 100 bin lira olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olandan 10 bin TL alınsın ya da kademeli pay uygulansın” gibi önerileri istişare toplantılarında dile getirdi. İşte detaylar... 




AK Parti tarafından yeni istişare toplantılarına başlandı. İlk toplantı dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. 

Bakan Şimşek, mevcut ekonomi politikasını değerlendirerek, milletvekilleri, MKYK üyeleri ve Genel Merkez yöneticilerinin sorularını yanıtladı. Milletvekilleri Şimşek’e sahada en çok karşı karşıya kaldıkları problemleri ve talepleri aktardı. 

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre; ‘Vergi adaleti’ konusunda vatandaşın kaygıları olduğu, sahadan en çok bu yönde şikâyetler geldiği Şimşek'e aktarılırken, vatandaşın vergilendirmede ‘gerçekçi ve adaletli bir sistem’ istediğinin altı çizildi. 

AK Partili vekillerden 1 milyon TL limitli kredi kartlarından 10 bin TL alınsın önerisi!

1 MİLYON TL'LİK KREDİ KARTINDAN 10 BİN TL YA DA KADEMELİ PAY ALINSIN

Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na (SSDF) ek kaynak aktarılması için kredi kartı limiti 100 bin lira ve üstü olan vatandaşlardan alınması düşünülen 750 TL’lik kesinti de söz konusu toplantıda gündeme getirildi. 

AK Partili vekiller tarafından, “Böyle bir şeyi neden teklif ettik? Madem teklif ettik, neden erteledik? Olmayan bir paradan pay alınabilir mi? Alınacaksa kıstas 100 bin değil, daha yüksek olması gerekmiyor muydu? 100 bin limiti olan vatandaştan 750 lira alınmasındansa, 1 milyon limiti olan vatandaştan 10 bin lira alınsın ya da kademeli pay alınsın” gibi soru ve tavsiyeler verildi. 

Toplantıda savunma sanayii için destek paketinin ne kadar önemli olduğunun gelecek iki aylık süreçte vatandaşa anlatılması kararı alındığı belirtildi. 

AK Partili vekillerden 1 milyon TL limitli kredi kartlarından 10 bin TL alınsın önerisi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in brüt rezervlerin 156 milyar dolar, swap hariç net rezervlerin ise 34 milyar doları aştığına dikkat çekti ve fiyat istikrarına, mali disipline, sürdürülebilir cari açığa ve yapısal dönüşüme odaklanan politikalar sayesinde nihai hedeflerine kalıcı bir şekilde ulaşılacağına vurgu yaptı. 

Beşeri sermayeyi güçlendirecek, yatırım ortamını iyileştireceklerini dile getiren Bakan Şimşek, "Sermaye piyasalarını derinleştirecek, yeşil ve dijital dönüşüme hız kazandıracak reformlara öncelik vereceğiz" diye konuştu. 

Türkiye’de 1 milyon TL’ye konut almak hayal oldu! En pahalı evler İstanbul’da değil bakın hangi şehirde çıktı!

Sivas'ta 4.7 şiddetinde deprem oldu! Son dakika deprem...

Yapı Kredi'den kiracılara özel kredi limiti! Hesabınızda para olmasa da kiralar anında ödenecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön