03 / 05 / 2024

Akacan Holding Kıbrıs'ta AVM inşa edecek!

Akacan Holding Kıbrıs'ta AVM inşa edecek!

Akacan Holding, Girne’ye 100 bin metrekarelik bir AVM, Lapta’ya teleferikli, limanlı otelli bir tesis ve içinde okulu, hastanesi, yolları olan bir şehir için düğmeye bastı




Kıbrıs’ın seçkin firmalarından Akacan Holding, yeni yıl dolayısıyla personeline özel bir gece düzenledi. Port Cratos Hotel bünyesindeki Golden Cage’de yer alan geceye, Akacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan, Onursal Başkan Mehmet Akacan, Yönetim Kurulu Üyeleri Şerif Akacan ve Sedef Akacan da katıldı. Son 1 yılda çok büyük işlere imza attıklarını kaydeden Bulut Akacan personeline plaket verdi. 


Akacan’dan 3 çılgın proje 


Akacan Holding, Girne’ye 100 bin metrekarelik bir AVM, Lapta’ya teleferikli, limanlı otelli bir tesis ve içinde okulu, hastanesi, yolları olan bir şehir için düğmeye bastı 



Akacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan, Kıbrıs’ta üç çılgın projeye imza atacaklarını açıkladı. Ada TV’den Denizhan Tecik’in sorularını yanıtlayan Akacan, üç çılgın projeyi şöyle sıraladı: “Emlakta çığır açtık. İlk kez Kıbrıs’ta site anlayışını biz getirdik. Şimdi yeni planlarımız var. Kıbrıs’a gerçek anlamda bir AVM yapacağız. Girne’nin tam merkezine, göbeğine 100 bin metrekare alan üzerine yapılacak AVM, Kıbrıs’ın önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Nasıl İstanbul’da İstinye Park’a, Zorlu AVM’ye gidiliyor, Kıbrıslılar da burada zaman geçirecek… 


İkinci büyük projemiz ise Kıbrıs’a gerçek anlamda bir şehir kuracağız. İçinde hastanesi, okulu, yolları, sokakları olacak. 


Üçüncü projemiz ise Lapta bölgesinde. Dağdan denize teleferik, liman, 5 yıldızlı otel, yaşam alanları, dağ sporları, deniz sporlarını karıştıran bir proje olacak.” 


DÜNYADA PARLAYAN BİR YILDIZIZ 


Projeleri anlattıklarında insanların kendisine Kıbrıs’ın bu projeleri kaldırmayacağını söylediğini aktaran Bulut Akacan, “Biz onlara ‘hayır, kaldırır’ diyoruz. Buz bunları yapacağız. Başarıya da ulaşacağız. Çünkü Kıbrıs dünyada parlayan bir yıldız. Dünyada yatırımın çok hızlı döndüğü bir yer. Eğitim çok iyi, sağlık çok iyi. Biz Kıbrıs’a çok güveniyoruz. Her alanda ama özellikle inşaat sektöründe öncü olmaya hazırız” dedi. 


Eğitim Bakanlığı’ndan üniversite kurma izni de aldıklarını anlatan Akacan, “Öyle bir üniversite kuracağız ki, bütün dünyada verdiğimiz kaliteli eğitimi duyuracağız. Kıbrıs’ın 95 bin üniversite öğrencisi var. Harvard, Oxford, Standford gibi bir üniversite olmayı arzuluyoruz. Kıbrıs’ın eğitimini daha ileri noktalara taşıyacağız” diye konuştu.


Star Kıbrıs Gazetesi 


Geri Dön