03 / 05 / 2024

Akaretler Sıraevler sanat caddesi oluyor!

Akaretler Sıraevler sanat caddesi oluyor!

Beymen'e ait markaların Akaretler Sıraevler'den çıkmasının ardından caddeyi AVM konseptine çevirmeye karar veren Serdar Bilgili, bu projeden de vazgeçti. Bilgili, bölgeyi sanat caddesi yapacak



Akaretler'i W Otel ve ofis katlarıyla bambaşka bir çehreye kavuşturan Serdar Bilgili, Sıraevler olarak adlandırılan caddeyi 'sanat' konseptiyle yeniden düzenleme kararı aldı. Lüksün merkezi olma iddiasıyla iki yıl önce faaliyete geçen Akaretler Sıraevler'den 11 mağazasıyla ayrılan Beymen'den sonra, kiralama ve yönetim şirketi avm mfi partners ile anlaşan ve caddeyi 'herkesin rahatlıkla alışveriş yapabileceği ve gastronomi mekanlarının ağırlıklı olarak faaliyet göstereceği bir AVM' gibi yönetme kararı alan Bilgili bu projeden de 'lüks algısı zarar görür' kaygısıyla vazgeçti. Avm mfi Partners ile yolları ayıran Bilgili, caddeyi mimari ve sanat ile ilgili firmalara kiralamaya başladı bile.

Atatürk'ün uğrak yerine 75 milyon dolar yatırdı

Akaretler Sıraevler, 1875'te Mimar Serkis Palyan tarafından yapıldı. Önce saray ağalarının lojmanı olarak kullanılan evler sonraları kiraya verildi. Hem Mustafa Kemal Atatürk hem de annesi Zübeyde Hanım bir dönem Akaretler'de yaşadı. Sıraevler, Net Holding tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 15 Ekim 1987 tarihinde 49 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile kiralandı. Daha sonra Net Holding'in altında kurulan Konaklama Tesisleri Yatırım ve İşletme A.Ş tarafından restore edilen Akaretler Sıraevler, 2003 yılında Garanti Bankası'na devredildi. 2006'da hisselerinin Akaretler Otel İşletmeciliği ve Turizm A.Ş tarafından satın alınmasının ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün en büyük restorasyon projesi olarak hayata geçirildi. Serdar Bilgili'nin sahibi olduğu Bilgili Holding, tesislere yaklaşık 75 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Firmalardan yoğun talep var

Boş mağazalara sanat galerilerinden ve tasarım firmalarından ciddi anlamda talep aldıklarını belirten holding yetkilileri, yeni oluşturulan konseptin caddenin yapısına da çok uygun olduğunu söylediler. Caddede ilk mağaza kiralayan Seyhan Özdemir ile Sefer Çağlar'ın kurduğu Autoban Mimarlık ve Tasarım Ofisi oldu.
Sabah/PINAR ÇELİK


Geri Dön