02 / 05 / 2024

Akaryakıt fiyatlarında şok gelişme! Tabela yine değişiyor! 9 Şubat akaryakıt fiyat listesi

Akaryakıt fiyatlarında şok gelişme! Tabela yine değişiyor! 9 Şubat akaryakıt fiyat listesi

Brent petrol ve döviz fiyatlarındaki değişiklikler güncel benzin ve motorin fiyatlarını da etkiliyor. Geçtiğimiz gün yapılan indirim ile birlikte akaryakıt fiyatları da en çok araştırılan konular arasında yerini alıyor. İşte İstanbul, İzmir, Ankara 9 Şubat 2023 güncel akaryakıt fiyatları…



  • Benzin fiyatı: 20,00 TL
  • Motorin fiyatı: 20,28 TL

İzmir akaryakıt fiyatları

  • Benzin fiyatı: 19,92 TL
  • Motorin fiyatı: 20,34 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

#resim3>

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarına nasıl hesaplandığı en çok araştırılan konuların başında geliyor. Günlük değişen fiyatlar araç sahiplerinin dikkatinde yer alırken hesaplamalar da gümrüksüz rafineri fiyatının ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile KDV'siz olarak hesaplanmaktadır.

Gümrükçüsü rafineri fiyatının hesaplanması ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları dikkate alınır. Bunun yanı sıra fiyatları etkileyen diğer bir etken ise günlük dolar kuru olarak karşımıza çıkıyor. Belli bir fiyat değişiminin ardından gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilmektedir.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 9 Şubat 2023 tarihinde saat 20.00'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,83 Türk Lirası, Euro 20,37 Türk Lirası, altının gramı ise bin 128 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altın için tarih verdi, müjdeyi patlattı! 'Paraya para demeyeceksiniz'

Maaşını Ziraat Bankası'ndan alanlara büyük müjde!

İslam Memiş’ten gram altın için 5 kademe formülü!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön