01 / 05 / 2024

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? Tavan fiyat uygulaması ne anlama geliyor?

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? Tavan fiyat uygulaması ne anlama geliyor?

Bugün akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği konuşuldu. Peki, Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? İşte tüm detaylar...



Rusya Ukrayna arasındaki savaş akaryakıt fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Brent petrolün yükselişi benzin ve mazota zam olarak yansıdı. Akaryakıta peş peşe gelen zamlar gündemden düşmezken akaryakıt sektör temsilcileri biraraya geldi. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, üst üste zamlanan akaryakıt fiyatları ile dağıtıcı ve bayiler arasındaki marj bölüşümü sorununa ilişkin çok önemli bir açıklama yaptı. Başkan Mustafa Yılmaz, "Petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen satış fiyatlarında makul olmayan kâr artışları tespit etmeleri halinde tavan fiyat uygulaması yeniden gündeme gelebilir" dedi. 

Peki, Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? Tavan fiyat uygulaması ne anlama geliyor? İşte tüm detaylar... 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön