Kent Haberleri

Akbank son tarih 31 Ekim 2024 diyerek açıkladı! Hesaplara 17 bin 500 TL yatırılacak!

Milyonlarca emekli bankaların açıkladığı promosyon rakamları ile ilgili araştırmalar yaparken, Akbank da Ekim 2024 promosyon tutarını açıkladı. Peki Akbank Ekim ayı için ne kadar promosyon veriyor?

Zamlı maaşlarını geçtiğimiz aylarda alan milyonlarca emekli şimdi bankaların hesaplara yatırılacağı promosyon rakamları ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Son günlerde gündemden düşmeyen emekli promosyon kampanyaları, SGK Bağ-Kur ve memur emeklisi vatandaşlar tarafından oldukça yakından takip edilirken, bazı bankalar da promosyon rakamlarında güncellemelere gitti.

 Peki emeklilerin en çok merak ettiği bankalar arasında yer alan Akbank Ekim 2024 için ne kadar emekli promosyonu veriyor? 


AKBANK EMEKLİ PROMOSYONU EKİM 2024

SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emekli maaşını 1 Ekim– 31 Ekim 2024 tarihleri arasında Akbank’a taşıyan ve 3 sene süre ile yine Akbank’tan almayı taahhüt eden emekliler bankanın verdiği promosyon fırsatından faydalanabiliyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar, çalıştıkları kuruma ya da Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığına verecekleri dilekçede maaş ve ikramiye ödemeleri için banka tercihini Akbank şeklinde seçtiklerinde;

SSK veya Bağ-Kur’dan emekli olacakların da e-Devlet üzerinden ya da SGK İl/İlçe Müdürlükleri’ne emeklilik başvurularını gerçekleştirirken, Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi’nde maaş bankası için Akbank'ı seçtikleri zaman söz konusu maaş promosyonunu almaya hak kazanıyor.

Ayrıca bunlar dışında emekli olup da maaşını başka bankadan alanlar da maaş taşıma işlemlerini Akbank şubeleri, e-Devlet kapısı, Akbank Mobil ve İnternet veya 444 25 25 Müşteri İletişim Merkezi aracılığıyla gerçekleştirebiliyor.

AKBANK PROMOSYON NE KADAR EKİM 2024?

SGK gelir/aylığını Akbank'a taşıyan emekliler için promosyon tutarları emeklilerin 1 aya denk gelen maaş rakamı dikkate alınarak hesaplanıyor. 

Buna göre maaş maaş ödenen promosyon rakamları şöyle:
 
Maaşın 9 bin 999 TL ye kadar olması durumunda 6 bin 250 lira,
Maaşın 10 bin TL – 14 bin 999 TL arasında olması halinde 10 bin lira, 
Maaşın 15 bin TL – 19 bin 999 TL arasında olması halinde 12 bin lira, 
Maaşın 20 bin TL ve üzerinde olması halinde 15 bin lira promosyon veriyor.

Ayrıca tüm bu ödemeler dışında emekli promosyonununa ek olarak Akbank Vadesiz hesabından ya da Axess/Wings sahibi olan SGK emeklileri için kredi kartlarından verecekleri ilk 5 yeni otomatik fatura ödeme talimatı için fatura başına 500 Türk Lirası, toplamda 2 bin 500 Türk Lirası chip-para ile 17 bin 500 Türk Lirası ödül fırsatı sunuluyor. 

 

İzmir'de kiralar yüzde 58 arttı! Ortalama konut kirası 21 bin 600 TL oldu!

Tahliye taahhüdü meselesinde kritik ayrıntı! Mutlaka kiraya veren tarafından açılmalı!

Konutta fiyat artış hızı enflasyonun yüzde 8 altında: Neden ilk el konut satışları yüzde 30'lara geriledi?