02 / 05 / 2024

Akçakoca, sanayi yatırımları için avantajlı konumda bulunuyor!

Akçakoca, sanayi yatırımları için avantajlı konumda bulunuyor!

Düzce Milletvekili Osman Çakır, Düzce konumu ve çalışmalarını ele aldı; Akçakoca, turizm alanında ülkemize ismini 1950'li yıllarda duyurmuş Düzce ilimizin Karadeniz'e açılan kapısıdır açıklamasında bulundu.



Düzce Milletvekili Osman Çakır, ''Akçakoca'mızda büyük küçük birçok konaklama tesisi, yıldızlı oteller ve özellikle resmi açılışını yakın bir zamanda yaptığımız Batı Karadeniz Bölgesinin en büyük otellerinden biri bulunuyor. Ülke çapında ismini duyurmuş restoranlarımız var. Turizmin dışında ilçe ekonomisinin büyük bölümü tarıma dayanıyor. Ana tarım ürünü fındık. Akçakoca'ya giriş yaptığınız andan itibaren fındık bahçeleri göze çarpıyor. Fındık üretiminin yanında tavukçuluk, balıkçılık faaliyetleri de ekonomimizde önemli yer tutuyor. Kestane balı üretimi de yıllar itibarıyla artış gösteriyor. 1990'lı yıllardan bu yana Akçakoca ilçemizde üniversite bulunuyor. 2010 yılında kurulan Düzce Üniversitesi Akçakoca İşletme Fakültesinin inşaatına da 2012 yılında başlandı ve çalışmalar devam ediyor. Fakülte inşaatının tamamlanmasıyla üniversite öğrenci sayımızda önemli bir artış olacak. Tüm bunların yanında Akçakoca'da ülke ekonomimize katkı sağlayan önemli sanayi tesisleri yer alıyor. İlk 500'de bulunan iki firmamız, Akçakoca ilçemizde bulunuyor. Özellikle metal sanayiinde ilçemiz önemli bir altyapıya sahip. İlçemizde bulunan endüstri meslek liseleri de nitelikli personel eksiğini tamamlıyor. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasının yurtdışı eğitim programı çalışmalarıyla eğitimin kalitesi daha da artıyor. Akçakoca ve Alaplı açıklarından çıkartılan doğalgaz kara tesisleri, ilçemiz sınırları içinde yer alıyor. Benim özellikle değinmek istediğim konu ise başvurusu yapılan ve kuruluş çalışmalarına devam ettiğimiz Akçakoca İhtisas OSB. İlçemiz ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan, dünya demir-çelik üretiminde söz sahibi olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikasına 30 kilometre mesafede bulunuyor. Akçakoca, Düzce il merkezi ve Ereğli'ye çift yol ile bağlı. Filyos Limanını Sakarya hattına bağlayacak demiryolu ve İstanbul'da yapılan üçüncü köprüye bağlanacak çift yolun ilçemiz sınırlarından geçmesi planlandı ve konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Akçakoca, Ereğli ve Karasu Limanlarına da yakın mesafede. Tüm bu ulaşım ağı, Akçakoca İhtisas OSB'yi pazara ve hammaddeye yakın bir konuma getiriyor'' dedi.


Çakır, ''Bölgemiz 4'üncü derece teşvik kapsamında yer alıyor. OSB içinde yapılan yatırımlar da 5'inci derece teşvik kapsamında değerlendiriliyor. Uzun yıllardır faaliyette bulunan Akçakoca Taşıyıcılar Kooperatifi ilçemizde yer alıyor ve sanayicimizin mamulünü tüketiciye ulaştırıyor. Bütün bu gelişmeler Akçakoca İhtisas OSB'yi avantajlı kılıyor. OSB, kuruluş aşamasında olmasına rağmen 26 firma Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasına başvuruda bulundu. Metal veya makine üretimi konusunda yatırım yapmayı planlayan yatırımcıları Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasıyla temasa geçmeye davet ediyorum'' sözlerine ekledi. 


Dünya Sektörel Ek


Geri Dön