27 / 04 / 2024

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilecek ve sağlık merkezine dönüştürülecek.

Düzce Üniversitesi ve Akçakoca Belediyesi iş birliği ile hazırlanan çalışmada, ilçenin en eski yerleşim yerleri arasında yer alan ve tarihi yapılarıyla ön plana çıkan Yukarı Mahalle'deki 160 tarihi evden biri, sağlık alanında yapılacak çalışmalara mekan olacak.

Tarihi konak, yapılacak restorasyon çalışmalarından sonra akademisyenlerin sağlık araştırmalarına ışık tutacak.

"Konak hem turizme hem de sağlık bilimine hizmet verecek"

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi konağın sağlık alanında hizmet vermesi için gerekli çalışmaların başladığını belirtti.

Tarihi konağın sağlık merkezi olması için ihale sürecine girildiğini söyleyen Yemenici, "Şu anda konağın sağlık merkezi olması için bütçe oluşturuldu ve ihale süreci başladı. İnşallah bir aksilik olmazsa şubat ayında ihalesi tamamlanacak. Yaza doğru binayı tamamlamış oluruz diye tahmin ediyorum. Bir aksilik olmazsa inşallah burası Düzce Üniversitesi'ne bağlı, sağlık alanında hizmet veren ve bitki özlerinin araştırılmasıyla ilgili bir merkez haline dönüşecek." dedi.

Yemenici, konağın hem turizme hem de sağlık bilimine hizmet vermesi açıcından önemli bir değer olacağını da sözlerine ekledi.


Geri Dön