30 / 04 / 2024

Erzurumdaki Sağlık Merkezi ruhsatsızlıktan mühürlendi!

Erzurumdaki Sağlık Merkezi ruhsatsızlıktan mühürlendi!

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için büyük yatırım yapılan tesislerde yer alan Sağlık Merkezi’nin kapısı önceki gün ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlendi  



Yine “sadece Türkiye’de olur” denebilecek trajikomik bir gelişme Erzurum’da yaşandı ve Palandöken Belediyesi ruhsatsız olduğunu öne sürerek içinde sağlık ve doping kontrol merkezi bulunan binayı mühürledi.
 
Erzurum’da 15 gün sonra başlayacak Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Palandöken Kayak Merkezi’nde inşaa edilen ve içinde kafe, sağlık merkezi ve sporcuların doping ölçümlerinin yapılacağı bina, ruhsatsız olduğu gerekeçesiyle Palandöken Belediyesi tarafından önceki gün mühürlendi, dün akşam ise mühürler söküldü.

Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Palandöken Kayak Merkezi’nde bir bina yaptırdı. Kafeterya, sağlık merkezi ve oyunlar süresince sporcuların doping ölçümlerinin yapılacağı merkez konumundaki bina, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Palandöken Belediyesi tarafından mühürlendi. Bina içindeki sandalyeler, ara bölmeye alındıktan sonra içerdeki kapıyı mühürleyen belediye ekipleri, dış kapıyı da kilitleyerek gitti.

Bakanlık yazı gönderdi
Dün akşam ise belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Palandöken Kayak Tesisleri’nde ruhsatsız binalarla ilgili işlem yapmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kendilerine resmi yazı gönderdiğini belirtti.
Bakanlığın 7 Aralık 2010 tarihli yazısı üzerine harekete geçtiklerini anımsatan Başkan Bulutlar, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile TEDAŞ’a ait binanın mühürlendiğini, yine bir otelin ruhsatsız olarak yaptığı ek tesisi yıktırdıklarını söyledi. Kaçak yapılaşmayla ilgili çalışmaların 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını savunan  Bulutlar, Erzurum UNIVERSIADE’ye ait tüm tesislerin ruhsatlı yapılaşma olduğunu belirtti.
Sadece Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait kafeterya, sağlık ve doping merkezlerinin olduğu binanın ruhsatı bulunmadığına işaret eden  Bulutlar, “Bu yüzden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne geçen yılın Ağustos ayında uyarı yazısı gönderdik ve tutanak hazırladık” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait binanın 11 Ocak’ta mühürlenmesinden sonra gerekli evrakların getirilmesi üzerine mühürü söktüklerini anlatan  Bulutlar, amaçlarının çalışmaları engellemek olmadığını, sadece prosedürü uyguladıklarını ifade etti.
Milliyet


Geri Dön