27 / 04 / 2024

Akdağlar ile Aşçıoğlu ortaklığı bitti

Akdağlar ile Aşçıoğlu ortaklığı bitti

Akdağlar Şirketler Grubu, Aşçıoğlu İnşaat ile olan iş birliğine son verdiğini duyurdu.



Akdağlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akdağ ve Yönetim Kurulu Eş Başkanı Eyüp Akdağ, Aşçıoğlu İnşaat ve Yaşar Aşçıoğlu'yla maddi hukuki ve ticari herhangi bir ilişkisinin kalmamış olduğunu duyurdu. Akdağlar ve Aşçıoğlu İnşaat, Fulya'da BJK Süleyman Seba Tesisleri içerisinde yer alan Selenium Twins, Selenium Residence ve Selenium Panaroma, projelerinde birlikte çalışmıştı.

Türkiye'nin madencilik alanında lider kuruluşlarından biri olan, 1930'lu yıllarda kurulan Akdağlar Şirketler Grubu, 1985 yılından beri Akdağlar Madencilik ile Türkiye'nin çeşitli yerlerinde büyük hacimli kazı, dolgu, dekapaj, yol ve agrega üretimini gerçekleştiriyor. 1989 yılında ise şirketler grubuna katılan Akdağlar İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin toplu konut alanındaki faaliyetlerine, Toplu Konut İdaresi'nin İstanbul Halkalı 3. Etap B-6 bölgesinde bulunan 650 konut projesi eklendi. Akdağlar şirketler grubunun yürüttüğü inşaat projeleri arasında, Aşçıoğlu İnşaat ortaklığı ile gerçekleştirilen, 160 bin metrekare alan üzerine kurulu, Beşiktaş Süleyman Seba Fulya Tesisleri projesi bulunuyor. İstanbul boğazında bulunan İstinye'de kendilerine ait arazi üzerinde, Seba Akdağ Dream adındaki süper lüks site projesini, pek çok elit projelere birlikte imza attığı Seba İnşaat Aş. ortaklığında yürütüyor.

Selenium Projeleri ile İstanbul'un çok katlı konut mimarisine yeni bir soluk getiren Aşçıoğlu İnşaat'ın bitmiş projeleri arasında, Aşçıoğlu Plaza, Piramit Palas, Aşçıoğlu Konak, Aşçıoğlu Akaryakıt, Esentepe İş Merkezi, Konya Konut Binaları, Vepa Fabrikası, Doğu Sitesi ve Sem Hotel gibi projeler bulunuyor.

Nagihan ARAT/Emlakkulisi.com

Geri Dön