03 / 05 / 2024

Akdeniz Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Akdeniz Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Akdeniz Belediye Meclisi toplandı Akdeniz Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk Başkanlık etti.




Akdeniz Belediye Meclisi toplandı Akdeniz Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan meclis toplantısına Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk Başkanlık etti. 

Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşim tutanak özetleri kabul edildi. Gündemin 3'üncü maddesinde yer alan fahri encümen üyeleri seçimi gizli oyla yapıldı. Belediye meclisinde grubu bulunan parti temsilcilerinin önerisiyle oluşan listeyle birlikte Ayşe Aydoğan, İbrahim Fırsatbul ve M. Mücahit Bilen, bir yıl süreyle fahri encümen olarak seçildiler. 

Gündemin 4'üncü maddesi ile 9'uncu maddelerinde yer alan komisyon üyelikleri seçimleri ise açık oylama ile yapıldı. 9 Eylül 2005 tarih ve 25961 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği hükümlerine göre yine bir yıl görev yapmak üzere komisyonlara şu üyeler seçildi: İmar Komisyonu: Ayşe Aydoğan, Canan Yüce, Fayik Eroğlu, Ali Yıldırım ve Habib Kurt Çevre Komisyonu: Hediye Eren, Hakim Baykara, Mehmet Şevluğ, Murat Özpaksoy ve Abbay Polat Plan ve Bütçe Komisyonu: Ülfiye Ozcan, Hidayet Aksu, Sakıp Kolancı, Mehmet İzci ve Hasan Tüzün Gençlik-Spor ve Sağlık Komisyonu: Canan Yüce, Yılmaz Turan, Fayik Eroğlu, Yahya Delil ve Ahmet Yertan Eğitim ve Kültür Komisyonu: Sebahat Gençtarih Cebe, Hasan Özel, Ahmet Kutlu, Ahmet Ergev ve Mehmet Akdoğan Kadın-Erkek Eşitliği Komisyonu: Hediye Eren, Ayşe Aydoğan, Yılmaz Turan, Mahmut Dönmez ve Kamuran Bilen "Yarının Akdeniz'ini bugünden kurabilmek için çalışıyoruz" Gündemin 10'uncu maddesinde, Belediye Eş Başkanlık Makamı Yıllık Faaliyet Raporu meclis üyelerine sunuldu. Bu gündem maddesinin görüşmelerine ise Akdeniz Belediyesi l'inci Eş Başkan Vekili Bedri Kuran Başkanlık etti. 

Rapor ile ilgili olarak meclis üyelerine hitap eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, gelecek nesillere yaşadıkları yerden gurur duyacakları bir Akdeniz bırakmayı ilke edindiklerini ifade etti. Hızla gelişen dünyada, bu amaçla yarının Akdeniz'ini bugünden kurabilmek için modern yönetim ilkelerinden ödün vermeden çalıştıklarını vurgulayan Eş Başkan Türk, "Verimlilik, etkinlik ve kalite unsurlarını öne çıkaran bir anlayış ile katılımcı, hesap verebilir, vatandaş odaklı, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuka bağlı, esnek ve süratli bir yönetim anlayışı çerçevesinde önemli hizmetlere ve yatırımlara hep birlikte imza attık. 

Her yıl olduğu gibi, 201 4 yılında da hizmetlerimizi stratejik planımıza uygun olarak, halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımını da sağlayarak gerçekleştirdik. Projelerimizle kamu yararı için daha fazla çalışmaya özen gösterdik ve bu hizmetlerin kalıcı, adil, sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdürdük. Bu anlamda çalışmalarımıza katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Daha sonra Belediye Eş Başkanlık Makamı Yıllık Faaliyet Raporu oybirliği ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde yer alan ve bir taşınmaza ilişkin plan tadilatını içeren İmar, Çevre, KadınErkek Eşitliği ile Gençlik-Spor ve Sağlık Komisyon raporları, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi. 

Denetim raporu ile ilgili olarak belediye meclisinin bilgilendirilmesini içeren gündem maddesinin ardından temenni ve öneriler için meclis üyeleri söz aldı. Bir sonraki meclis toplantısının 4 Mayıs 201 5 Pazartesi günü saat 11,00'de yapılmasına karar verildi ve meclis sona erdi.


Akdeniz Gazetesi


Geri Dön