29 / 04 / 2024

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.



Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği (ASHİB) Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Türkiye'nin 1 milyar doları aşan su ürünleri ihracatında yüzde 30'luk artış sağlaması beklenen Balıkçılık ve Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde ilerlediğini ve yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Dünya'da yer alan habere göre; Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunun son aşamaya geldiğini belirterek, “Tarla balıkçılığında çığır açacak vizyon projemizi hükümetimizin destekleriyle ülkemize kazandırmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

3 bin kişilik istihdamın 2 bini kadınlardan oluşacak 

Projenin genel olarak istihdama, özel olarak da kadın istihdamına önemli katkıda bulunacağına dikkat çeken Yamanyılmaz, şu bilgileri verdi: 

"Karataş'ın Adalı Mahallesi'nde denize yakın 6 bin 300 dönüm verimsiz arazide planladığımız ihtisas OSB'miz 215 parselden oluşuyor. 

OSB’mizde 3 binin üzerinde istihdam sağlayacağız. Bu istihdamın 2 bini kadın çalışanlarımızdan oluşsun istiyoruz. 60 bin ton üretim kapasitesine sahip ihtisas OSB'mizde yıllık 500 milyon dolar ciro ve 250 milyon dolar ihracat hedefliyoruz. Bölgemiz ve ülke ekonomisine sağlayacağı kazanımlarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın projemizi bizzat takip etmesi bizlere büyük gurur veriyor."

Van Erciş'te OSB yer tahsisi için kuralar çekildi! 


Geri Dön