27 / 04 / 2024

Akdeniz Teknokent A.Ş. ek tesislerinin temeli atıldı!

Akdeniz Teknokent A.Ş. ek tesislerinin temeli atıldı!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) bünyesindeki Akdeniz Teknokent AŞ'nin ikinci ek tesislerinin temeli düzenlenen törenle atıldı



Akdeniz Üniversitesi alanında 2,5 milyon TL"ye mal olacak ve 2,5 dönüm alanda kurulacak Akdeniz Teknokent AŞ ikinci ek tesislerin temel atma törenine Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Antalyalı sanayici ve iş adamları ile üniversite yöneticileri katıldı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe törende yaptığı konuşmada, ülkenin kaderinin değiştirilmesi için yola çıkanların araştırmaya önem verdiğini söyledi.

Bilim insanlarının bilgilerini tozlu raflarda durmasını istemediklerini belirten Prof. Dr. Kurtcephe, bilginin üretimde kullanılmasını istediklerini kaydetti.

Kurtcephe, "Ar-Ge olmadan gelişme olmaz. Bir ülkenin gelişmişliği Ar-Ge'ye ayırdığı kaynağın oranı ile ölçülür. Üniversite halka ve millete hizmet için vardır" dedi.

Akdeniz Teknokent'inde geçen yıl sonu itibariyle yönetimi devraldıklarını anlatan Kurtcephe, şunları kaydetti:

"Rektörlük görevini devraldıktan sonra Teknokent yönetimiyle ilgili düşüncelerimizi aktardık. Yeni yönetim oluştu. Krizin derin psikolojisinin yansıdığı bu dönemde Teknokent'te 23 şirket vardı. Yönetimi devir aldıktan sonra 5 şirket Teknokent'ten ayrıldı. Şirket sayımız 18'e indi. Teknokent ile ilgili 50'yi aşkın toplantı yaptık. Şirket sayımız şu anda 41'e ulaştı. Teknokent Yönetim Kurulu odasını bile kiraladık. Şimdi genel müdürün odasını da kiraya vereceğiz."

Teknokent'te patent sayısının arttığına dikkati çeken Kurtcephe, "Patent sayısında İTÜ ve ODTÜ'den sonra üçüncü sıradaydık. Ancak, artan patent sayımız ile Türkiye'de ikinci olduk. Geçtiğimiz aylarda 37 Teknokent'in katıldığı toplantıda Akdeniz Teknokent'i için çok güzel sözler söylendi. YÖK 15 üniversiteyi 'Araştırmacı Üniversite" haline getirmek istiyor. Akdeniz Üniversitesi araştırmacı üniversite olacak" dedi.

Vali yardımcısı Yıldırım Uçar da Akdeniz Üniversitesi'nin her geçen gün büyüdüğünü belirterek, teknokentlerin sanayi ile üniversitelerin buluşma merkezi haline geldiğini kaydetti.
AA

 


Geri Dön