01 / 05 / 2024

Akdeniz Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi'nin temeli atıldı!

Akdeniz Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi'nin temeli atıldı!

TBMM Başkanı Mehmet Ali şžahin, 'islamofobinin, islam düşmanlığının bazı ülkelerde körüklenmeye çalışıldığını görüyoruz' dedi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ilahiyat Fakültesi'nin temel atma töreni yapıldı



Törene, TBMMBaşkanı Mehmet Ali şžahin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Vali Vekili Mehmet Seyman, AÜ Rektörü Prof. Dr. israfil Kurtcephe, diğer yetkililer ile akademisyenler katıldı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali şžahin, törende, 'Işık Saçan Üniversite' sloganıyla hizmete başlayan AÜ'nün sürekli gelişme kaydettiğini belirterek, ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli insanların yetiştirilmesi için üniversitelerin öncelikli kurumlar olduğunu söyledi.

Fatih Sultan Mehmet'i yetiştiren Ak şžemsettin'in maddiyat ve maneviyatın birleştirilmesinin önemini dile getirdiği düşüncelerine atıfta bulunan şžahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Ak şžemsettin, 'Maneviyatı olmayan maddiyat da ölü gibidir. Ne maneviyatı, ne maddiyatı ihmal edeceğiz. Her ikisini de güçlü tutmak mecburiyetindeyiz' demiştir. Tabi ki bu üniversiteler fen fakültesi de mühendislik fakültesi de diğer fen bilimleriyle, ilgili fakülteler de olacak ama ilahiyat fakültesi de olacak. Olmalıdır. Bu ülke insanının ekseriyetinin dini islam dinidir, islam dinini bu milletin çocuklarına dosdoğru öğretecek öğretmenlere, yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Dinimiz, bizim milletimiz için bir iman ve ahlak kaynağıdır. Toplumsal birlik ve bütünlüğümüzün en büyük teminatlarından biridir. Dinimizi dosdoğru öğreterek insanlarımızı da en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. çağımızın her türlü bilimiyle-mücehhez olarak yetiştirmeliyiz. Bunu yapmazsak ortalık din bezirganlarına, üfürükçülere, sahtekarlara kalır. O bakımdan temelini atacağımız bu eğitim kurumunun böy ¬lesine bir işlevi olduğu, çok önemli bir adım atıldığı düşüncesindeyim.'

DİYANET İşžLERİ BAşžKANI GÖRMEZ

Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez de 20 iş adamının kurduğu derneğin girişimiyle AÜ'de temeli atılacak ilahiyat fakültesi ve yanındaki caminin 19 yıl Önce kuruluşunun ilan edildiğini hatırlatarak, 19 yıl önce eğitimci olarak görev almayı istediği fakültenin temelinin atılmasında bulunmaktan heyecan duyduğunu söyledi.

AÜ Rektörü Prof. Dr. israfil Kurtcephe de 19 yıl önce planlanan ilahiyat fakültesi alanının tesislere kavuşturulmasının mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı. Kurtcephe, ilahiyat fakültelerinin cumhuriyet projesi olduğunu da dile getirdi.
Akit


Geri Dön