06 / 05 / 2024

Akdi halef nedir?

Akdi halef nedir?

Akdi halef nedir? 2b arazileri ile ilgili esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliğine göre kimlere akdi halef denir? İşte akdi halefiyet ile ilgili hükümler..



Akdi halef nedir?

Akdi halef, 2b arazileri ile ilgili esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliğine göre doğrudan satış işlemlerinde taşınmazı kullanıcılarından satın aldığını Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra noter tarafından düzenlenen muvafakatnameyle belgeleyen kişilere deniyor.


Kadastro tutanaklarında veya güncelleme listelerinde kullanıcı ve/veya muhdesat sahibi olarak bildirilen kişilerin haklarını, Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra noterde düzenlenecek muvafakatnameyle kendisine devrettiğini belgeleyen akdi haleflerin başvuruları İdarece kabul edilecektir.

 

Kullanıcılar ve/veya muhdesat sahipleri, İdareye başvuru yaptıktan sonra da haklarını noterde düzenlenen muvafakatnameyle akdi haleflere devredebileceklerdir. Kullanıcıların ve/veya muhdesat sahiplerinin, başvurubedeli yatırmamaları halinde, bu bedel akdi haleflerden tahsil edilecektir. İdarece, tebligat ve satış işlemi akdi halefe yapılacaktır.


Başvuruda istenilecek belgeler

MADDE 7 – (1) Başvuru sahiplerinden;

a) Satın alma talebini içeren örneği bu Genel Tebliğin ekinde (EK-2/A) yer alan dilekçe,

b) Nüfus cüzdanının fotokopisi,

c) Başvuru bedeli yatırılmışsa buna dair belge veya makbuz,

ç) Varsa ecrimisil bedeli ödendiğine ilişkin belge örneği,

d) Kanuni mirasçılardan veraset ilamının onaylı örneği,

e) Akdi haleflerden, hak sahibi veya mirasçılarının Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra noterde düzenlenmiş muvafakatı,

f) Tüzel kişiler için ayrıca, taşınmaz tasarrufuna izinli olduğunu ve temsilcisini gösterir yetki belgesi ile imza sirküleri, istenilecektir.



2/B arazileri muvafakatname tebliği!



Geri Dön