23 / 12 / 2024

Akel Davul Fırın, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi!

Akel Davul Fırın, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi!

Akel Davul Fırın, Ramazan sofralarına lezzet katıyor. İftar ve sahur sofralarının olmazsa olmazı börek, tatlı ve et yemeklerini 20 - 25 dakika gibi çok kısa bir sürede ve tam kıvamında pişiren Akel Davul Fırın’ın fiyatı 70 liradan başlıyor.



En güzel sofraların hazırlandığı Ramazan ayında lezzet düşkünlerinin tercihi yine Akel Davul Fırın oldu. 14 değişik modele sahip Akel Davul Fırın, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi börek, tatlı ve et yemeklerini 20 - 25 dakika gibi çok kısa bir sürede pişiriyor. Önceden ısıtma derdini ortadan kaldırdığı için zamandan ve enerjiden tasarruf sağlayan Akel Davul Fırın, üzerinde yer alan hava delikleri sayesinde yemekleri pişirirken kurutmuyor. Silindirik formu nedeniyle homojen ısı dağılımı sağlayarak eşit pişirme yapan Akel Davul Fırın’ın fiyatı özelliğine göre 70 lira ile 120 lira arasında değişiyor. 

Davul fırında her türlü yemek pişer

Nostaljik bir ürün olan Akel Davul Fırın’ın Türkiye’de pek çok evde bulunduğunu belirten Akel Elektrikli Ev Aletleri Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Gümüşoluk, “Yemek yapmayı seven ve damak tadına düşkün insanlar evlerinde her türlü teknolojik ürün varken dahi davul fırından vazgeçmiyor” dedi. Akel Davul Fırın’la özellikle Ramazan ayında her türlü yemeğin yapılabileceğini ifade eden Gümüşoluk, “Yaptığımız araştırmalarda Akel Davul Fırın’ın Orta Anadolu ve Karadeniz Bölgesi’nde börek ve tatlı yapmak için, Doğu Anadolu’da ise et ürünlerini ızgara etmek için kullanıldığını gördük. Karadenizli hamsiyi davul fırında yaparken, Kayserili mantıyı davul fırında kurutuyor” diye konuştu. 

Akel Davul Fırın’ın sadece Türkiye’de kullanılmadığını söyleyen Gümüşoluk, “Rusya’dan Mısır’a, İsviçre’den Yemen’e 40 ülkeye ihracat yapıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.



Geri Dön