GYO

Akfen GYO Söğütlüçeşme projesindeki tesislerini 8 milyon Euro bedelle kiraya verdi!

Akfen GYO'nun İstanbul, Kadıköy'deki Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Yüksek Hızlı Tren Garı projesi çerçevesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İki tesis kiraya verildi. İşte ayrıntılar...

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Söğütlüçeşme Projesi kira sözleşmesi hakkında açıklama yaptı. 

Akfen GYO'nun yüzde 100 bağlı ortaklığı Fıratcan İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.("Fıratcan") bünyesinde yer alan, İstanbul, Kadıköy'deki Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Yüksek Hızlı Tren Garı projesi çerçevesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Buna göre, 3478 ada 1 parsel ve 3479 ada 1 ve 2 parsellerde geliştirilmekte olan yeme-içme, kültürel tesis ve hizmet alanlarının işletilmesi amacıyla, Fıratcan ve Akfen Turizm Yatırımları ve İşletmecilik A.Ş. ("Akfen Turizm") arasında  8 Ağustos 2024 tarihinde, başlangıç tarihi 1 Kasım 2024 olan, her sene karşılıklı mutabakat ile uzatılacak iki ayrı kira sözleşmesi imzalandı. 

3478 ada 1 parsele dair yapılan kira sözleşmesinde senelik kira bedeli 7 Milyon Euro+KDV, 3479 ada 1 ve 2 parsele dair yapılan kira sözleşmesinde yıllık kira bedeli 1 Milyon Euro+KDV şeklinde belirlendi. 

Böylece, Akfen GYO Söğütlüçeşme projesi kapsamında Toplam Yıllık Kira Bedeli 8 Milyon Euro+KDV olan sözleşme imzalandı. 

Akfen Turizm, ödeyeceği kira bedelinin yanı sıra sözleşmede bahsi geçen, Fıratcan tarafından shell-core teslim edilecek alanları anahtar teslim, işletmeye hazır hale getirmek üzere gerekli tüm yatırımı ve organizasyonu tüm masraflar kendisine ait olacak şekilde yapacak.

Akfen Turizm tarafından ilk yıla ilişkin kira ödemesi vadeli şekilde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda kira bedelinin yüzde 50'si 1 Temmuz 2025 tarihinde, kalan bakiye de 1 Aralık 2025'te ödenecek. 

Takip eden yıllarda EUROSTAT tarafından yayınlanan önceki yıla ait "Tüm Kalemler İçin Euro Bölgesi Tüketici Fiyat Endeksi" oranında kira artışı uygulanacak ve kira ödemeleri aylık, peşin şekilde gerçekleştirilecek.

Anılan bağlı ortaklığı tarafından söz konusu sözleşme kapsamında elde edilecek kira gelirlerinin, Akfen GYO'nun sürdürülebilir ve öngörülebilir gelirlerine önemli katkı sağlamas bekleniyor. 

Akfen GYO,  İstanbul’un Kadıköy İlçesi Söğütlüçeşme semtinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Viyadük ve Terminal projesini sürdürüyor. Söğütlüçeşme Projesinin maliyeti KDV dahil 59 milyon Euro (16.2M Euro hisse devir bedeli dahil) şekilde öngörülüyor. 

2024 yılının 3'üncü çeyreğinde hizmete sunulması planlanan proje, Konsept tasarımı Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde geliştiriliyor. 

Günde 100 bin kişinin geçtiği ve toplam 41 bin 700 metrekarelik alanı kapsayacak proje, Türkiye’de bir ilk olacak ve açık hava pazar konsepti ile hayata geçirilecek.

Emlak Konut GYO Hatay Antakya 14. Etap için imzalar atıldı! Aynı şirkete ikinci proje gitti! 

Torunlar GYO'dan İzmir Menemen'e yeni proje! Belediye arsayı 15 Ağustos'ta satacaktı, ama proje tabelası asıldı! 

Vakıf GYO ile VakıfBank arasında 40.2 milyon TL'lik kiralama sözleşmesi!