21 / 05 / 2024

Akfen GYO ve Torunlar GYO yeni planlar yapıyor!

Akfen GYO ve Torunlar GYO yeni planlar yapıyor!

Uluslararası piyasadaki kriz söylemleri ve Türkiyeye olası yansımaları, inşaat maliyetlerindeki artışa rağmen, gayrimenkul geliştiricileri yeni projeler üretmeye devam ediyor



Uluslararası piyasadaki kriz söylemleri ve Türkiyeye olası yansımaları, inşaat maliyetlerindeki artışa rağmen, gayrimenkul geliştiricileri yeni projeler üretmeye devam ediyor. Bunun en son kanıtlarından ikisini Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve Torunlar GYO ortaya koydu. Şirketler arsa alıp yatırım yapacakları mesajını verdi.
Torunlar GYO, İstanbul Maltepede yatırım yapmak için 20 milyon dolarlık yeni bir arsa satın alırken, Akfen GYO ise  Ankara  Akyurtta 4.5 milyon liralık arsa aldı.

Yeni yatırım için Maltepe
Torunlar GYOdan yapılan açıklamada, şirketin yeni yatırımlarla portföyünü genişletmeye hazırlandığı belirtilirken, İstanbul Maltepedeki 14 bin 163 metrekarelik arsada Kapıcıoğlu İnşaat ve Renk Yol Yapı ile birlikte proje gerçekleştirileceği ifade edildi.
Açıklamada belirtilen bir diğer nokta ise Torunlar GYOnun yüzde 50 ile hakim hissedar olduğu, diğer iki şirketin ise yüzde 25erlik hisseleri olduğu yönünde.
Akfen GYOnun Ankara Akyurt yatırımı için yapılan açıklamada, TAV Esenboğa Yatırımın sahibi olduğu 14 bin 443 metrekarelik arsanın tapu devir işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

Milliyet


Geri Dön