02 / 05 / 2024

Akfen Holding 2015 genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Akfen Holding 2015 genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Akfen Holding, 2015 yılı genel kurul toplantısının sonucunu yayınladı. Toplantıda 2015 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, oybirliği ile onaylandı. İşte genel kurulda alınan kararlar ve görüşülen kararlar...



Akfen Holding, 2015 yılı genel kurul toplantısının sonucunu yayınladı. Toplantıda 2015 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, oybirliği ile onaylandı.


ALINAN KARARLAR / GÖRÜŞÜLEN KONULAR:

- Şirketin 01.01.2015-31.12.2015 hesap dönemine ait 2015 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu'nun okundu sayılması oya sunuldu, oybirliği ile kabul edildi. 2015 yılı Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, oybirliği ile  onaylandı.

- 2015 yılı hesap dönemine ait Finansal Tablolar oybirliği ile tasdik edildi.

- 2015 yılı içerisinde görev yapan tüm Yönetim Kurulu Üyelerinin ibra edilmesi hususu oybirliği ile ibra edildi.

- T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 10.05.2016 tarih ve 50035491-431.02 sayılı onayı çerçevesinde Şirket Esas Sözleşmesinin "Amaç ve Konu" başlıklı 3.maddesinin, "Şirketin Merkez ve Şubeleri" başlıklı 4.maddesinin, "Sermaye" başlıklı 6.maddesinin, "Payların Satış ve Devri" başlıklı 7.maddesinin, "Sermaye Piyasası Araçları İhracı" başlıklı 8.maddesinin, "Yönetim Kurulunun Seçimi, Görevleri, Süresi ve Yönetim Kurulu Toplantıları" başlıklı 9.maddesinin, "Yönetim Komiteleri" başlıklı 11.maddesinin, "Denetçiler ve Görevleri" başlıklı 13.maddesinin, "Genel Kurul" başlıklı 14.maddesinin, "İlan" başlıklı 16.maddesinin, "Karın Dağıtımı" başlıklı 18.maddesinin, "Kar Payı Avansı" başlıklı 19.maddesinin, "Mali Tablo ve Raporların Sermaye Piyasası Kurulu'na Gönderilmesi ve Kamuya Duyurulması" başlıklı 20.maddesinin, "Esas Sözleşme Değişikliği" başlıklı 21.maddesinin ve "Kanuni Hükümler ve Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum" başlıklı 22.maddesinin ekteki Akfen Holding A.Ş. Esas Sözleşme Tadil Tasarısı doğrultusunda tadil edilmesi hususu, oybirliği ile kabul edildi.

- Türk Ticaret Kanunu ve ilgili mevzuat düzenlemeleri gereğince Şirket Esas Sözleşmesinde yer alan yönetim kurulu seçimine ilişkin esaslar dikkate alınarak Yönetim Kurulu üye sayısının, 4 (dört) kişi olarak belirlenmesi ve Yönetim Kuruluna 1 (bir) yıl süre ile görev yapmak üzere, toplantı mahallinde hazır bulunan ve/veya aday olduğunu beyan eden; Hamdi Akın'ın Yönetim Kurulu Üyesi, İrfan Erciyas'ın, Yönetim Kurulu Üyesi, Selim Akın'ın Yönetim Kurulu Üyesi, Pelin Akın'ın Yönetim Kurulu Üyesi, olarak seçilmeleri hususu oybirliği ile kabul edildi.

- Yönetim Kurulu' nun görev süresinin bitimi sonrası işbu tarihe kadar almış olduğu tüm kararların ve Şirket imza sirküleri yetkililerinin yaptıkları iş ve işlemlerin kabulü, oybirliği ile kabul edildi.

- Şirketin 01.01.2015-31.12.2015 hesap dönemine ait finansal tablolarında yasal mevzuata göre dağıtılabilir kar oluşmadığından, kar dağıtımı yapılmayacağı hususu müzakere edildi, kar dağıtımı yapılmamasına oybirliği ile karar verildi.

- Şirketimizin 2016 yılı hesap dönemindeki finansal raporlarının denetlenmesi ile bu kanunlardaki ilgili düzenlemeler kapsamındaki diğer faaliyetleri yürütmek üzere Bağımsız Denetim Şirketi olarak Yönetim Kurulu tarafından önerilen Güney Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. (Ernst&Young)'nin seçilmesi hususu oya sunuldu, oybirliği ile kabul edildi.

- Yönetim kurulu üyelerine verilecek ücretlerin, Şirketimiz Ücret Politikası doğrultusunda belirlenmesi, bu kapsamda; Yönetim Kurulu Üyelerinden Hamdi Akın'a 01.01.2017 tarihine kadar aylık net 100.000 USD (Yüz bin Amerikan Doları) karşılığı ücret verilmesi, diğer Yönetim Kurulu Üyelerine ise herhangi bir ücret verilmemesi hususları, oybirliği ile kabul edildi.

- Yönetim Kurulu Üyelerinin TTK 395 ve 396.maddeleri kapsamına giren faaliyetlerine izin verilmesi hususu, oybirliği ile kabul edildi.


Geri Dön