05 / 05 / 2024

Akfen Holding halka arz için talep toplamaya başlıyor

Akfen Holding halka arz için talep toplamaya başlıyor

Akfen Holding'in yüzde 29.2 oranındaki hissesinin halka arzında son aşamaya gelindi

 



Yılın en büyük halka arzlarından birini gerçekleştirmeyi planlayan Akfen Holding'in yüzde 29.2 oranındaki hissesinin halka arzında son aşamaya gelindi

Bugün başlayacak ve 7 Mayıs'ta sona erecek talep toplamada birim hisse fiyat aralığı 12.50-17.50 TL olarak belirlendi. Akfen Holding'in halka arzına İş Yatırım liderliğinde, iki konsorsiyum eş lideri ve 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum aracılık ediyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, halka arzdan elde edilecek gelirlerin şirketin genel ticari faaliyetlerinin yanı sıra, esas olarak holdingin büyümesine kaynak yaratacağını, mevcut ve yeni sektörlere yapılacak yatırımlar için özkaynak amaçlı kullanılacağını söyledi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Akfen Holding halka arz için talep toplamaya başlıyor

Halka arz için çalışmalarını sürdüren Akfen Holding 5-6-7 Mayıs tarihlerinde talep toplayacak. Holding elde ettiği gelirleri enerji yatırımında kullanacak

2010 yılının en büyük halka arzlarından birini gerçekleştirmeyi planlayan AKFEN Holding'in yüzde 29.2 oranındaki hissesinin halka arzında son aşamaya gelindi. Birim hisse fiyat aralığının 12,50-17,50 TL olarak belirlendiği halka arzda 7 Mayıs'ta sona erecek olan talep toplama işlemi bugün başlıyor. Akfen Holding'in halka arzına 30 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum aracılık edecek. Akfen Holding'in halka arzından 485.5 milyon TL ile 679.7 milyon TL arasında gelir elde edilmesi bekleniyor. Ek satışın gerçekleşmesi durumunda, halka açıklık oranı yüzde 33.6'ya ulaşacak, bu durumda toplam halka arz büyüklüğü 558.4 milyon TL ile 781.7 milyon TL arasında oluşacak.

3.3 MİLYAR LİRA AKTİF
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, halka arzdan elde edilecek gelirlerin şirketin genel ticari faaliyetlerinin yanı sıra, Holding'in büyümesine kaynak yaratacağını, mevcut ve yeni sektörlere yapılacak yatırımlar için özkaynak amaçlı kullanılacağını ifade etti. Holding'in enerji alanında birçok yatırımı bulunuyor. Akın 2009 yılsonu itibarıyla Akfen Holding'in cirosunun 1 milyar lira düzeyine ve aktif büyüklüğünün 3.3 milyar liraya ulaştığını belirtti.
Sabah


Geri Dön