30 / 04 / 2024

Akgünler Yapı İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akgünler Yapı İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akgünler Yapı İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Ahmet Akgün, Halil İbrahim Akgün tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 8 Ekim'de kuruldu.



Akgünler Yapı İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Ahmet Akgün, Halil İbrahim Akgün tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 8 Ekim'de kuruldu. 


Akgünler Yapı İnşaat Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iş konusu; a-      Her türlü inşaat taahhüt işleri; konut, işyeri, ticarethane inşaatlarını yapmak, satmak, kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak. b-      Her türlü tekstil ve konfeksiyon sanayisinde kullanılan makine, cihaz, alet, edavat, yedek parça ve aksesuarları ile sarf malzemelerinin, vitrin mankeni üretimini, alımını, satımını, ithalatını, ihracatını ve pazarlamasını yapmak. Şirket amacına ulaşabilmek için: a)     Şirket işlerini gerçekleştirebilmek için amacına uygun düşecek kuruluşlar, şirketler kurabilir. Mevcut kurulmuş şirketlere katılabilir. Geçici ortaklıklar yapabilir bunların aracılık yapmamak kaydı ile hisse senetlerini satabilir ve satın alabilir. b)     Yurt içinde ve yurt dışında üstlendiği işleri gerçekleştirebilmeleri için başka kişi ve kuruluşlara taşeron işlerini yaptırmak ve gerektiğinde başka kişi ve kuruluşlara taşeron işçilikler yapmak. c)     Mümessillikler, acentelikler, distribütörlükler, danışmanlık, ve umumi vekillik işleri alabilir, verebilir. d)     Üstlendiği işleri yapabilmek için her türlü nakil vasıtaları, büro demirbaşları iktisap etmek, kiraya vermek, kiralamak, almak, satmak, ithal ve ihraç etmek. e)     Şirket amacına ulaşabilmek için Markalar, patentler, ihtira beratları ve teknik yardım gibi gayri maddi, fikri ve sınai haklar alabilir, ihdas edebilir ve bu hakları devredebilir. f)      Yurt içi ve yurt dışı kuruluşlardan uzun, orta ve kısa vadeli krediler, kefaletler alabilir. Yurt içi ve yurt dışı mali, sınaî, ticari kuruluşlara borçlanabileceği gibi bunlara kefalet, istikraz, rehin ve borç almak için gerekli sözleşmeleri yapabilir. g)     Ana amacı ile ilgili olmak şartıyla gerek duyacağı taşınabilir ve taşınamaz malları, gayrimenkuller satın alabilir, gerektiğinde fazla olanları satabilir. Bu işlemlerden dolayı borçlu veya alacaklı olabilir. Gerektiğinde belediyelere ve kamu kuruluşlarına yol terk edebilir, irtifak ve diğer ayni hakları tesis edebilir, bunları devredebilir, icabında ifraz, tevhit ile parselasyon için her türlü muamele ve tasarruf yapabilir. Taşınır ve taşınmaz malları kiralayabilir. Kendisine ait ve kendi kullandığı gayrimenkulleri kiraya verebilir. Taşınmaz mallar için satış vaadinde bulunabileceği gibi başkalarının satış vaatlerini de kabul edebilir. Tesellüm ve temlik muameleleri yapabilir bu hususta sözleşmeler akdedebilir.



Geri Dön